Reklame-firma lækker 650 e-mailadresser

Firmaet Sponsorcar ønskede god jul via e-mail, men kom samtidig til at udlevere e-mailadresser og andre kontaktoplysninger på 650 personer. Direktøren beklager fejlen.

Udover juleglæde udløste en julehilsen med et gavekort på 200 kroner fra firmaet Sponsorcar også irritation hos en del af modtagerne.

Sammen med julehilsen havde firmaet i cirka 150 tilfælde nemlig også vedhæftet en fil med oplysninger om e-mailadresser og andre kontaktoplysning på flere end 650 modtagere.

Datatilsynets har tidligere fastslået, at e-mailadresser på modtagere af nyhedsbreve og tilsvarende masseudsendelser skal sløres.

Ændrer procedure

Direktør i Sponsorcar, Johnny Magnussen, beklager, at filen med oplysningerne blev vedhæftet julehilsnen.

Fejlen skyldes en smutter under den manuelle udsendelse.

Det har nu fået Sponsorcar til at ændre proceduren for at sende den type e-mails.

- Det må ikke ske, men fejlen er forholdsvis begrænset. Vi har en database med over 30.000 personer. Det er kun cirka 150 personer, der her har modtaget oplysninger om andre, siger Johnny Magnussen.

Den vedhæftede fil indeholder udover navn og e-mailadresser på 650 personer også deres postadresser og i de fleste tilfælde et telefonnummer.

- Informationerne er for størstedelen nogen, som man også kan trække via De Gule Sider eller Krak, men det er naturligvis en fejl, at vi har sendt dem ud, siger Johnny Magnussen.

Accepterer udlevering

Modtagerne af julehilsenen er alle tilmeldt hos Sponsorcar, der tilbyder private bilejere en ekstra indtægt ved at reklamere for virksomheder på deres biler.

Indtægterne kommer fra virksomhederne, der betaler for reklamepladsen på bilerne i kortere eller længere perioder.

Ifølge Johnny Magnussen accepterer medlemmerne ved tilmelding til Sponsorcar, at deres personoplysninger udleveres til annoncørerne.

- Men det er selvfølgelig ikke meningen, at oplysningerne også skal udleveres til andre medlemmer, siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere


Strategisk IT-sikkerhedsdag 2022 - identificer, beskyt og forsvar

IT-sikkerhedstruslerne mod virksomhederne er i takt med tiden blevet større og værre, fordi virksomhederne er mere end nogensinde før afhængige af data og IT. Det stiller krav til de IT-ansvarlige, der konstant skal tage bestik af det skiftende trusselniveau. Det kræver blandt andet, at it-sikkerhed bliver sat på den strategiske dagsorden i virksomhederne – men hvordan?

25. januar 2022 | Læs mere