Nyt it-system tager livet af S-togs-linje

Banedanmarks udskiftning af et it-system til overvågning og fjernstyring af S-togs-nettet gør, at DSB fra på søndag må nedlægge en S-togs-linje i et helt år.

DSB's S-togs-passagerer kommer i hele 2006 til at kigge langt efter linje Bx, der ellers har kørt hvert 20. minut mellem Høje Taastrup og Klampenborg. Men synderen er hverken sne i dørene eller nedfaldne køreledninger. Årsagen findes derimod i et nyt it-system, som Banedanmark skal indføre.

Det nye system skal styre hele infrastrukturen bag S-togs-nettet – som for eksempel lyssignaler, sporskifter og en lang række andre funktioner - og skal erstatte et system, som Banedanmark har brugt til stort set det samme siden starten af 70’erne.

Men selv om det nye system i praksis blot erstatter et andet, er processen så omfattende, at Banedanmark har været nødt til at pålægge DSB at nedlægge en S-togs-linje.

Drives manuelt

Bx-linjens midlertidige død skyldes, at dele af S-togs-nettet i perioden skal drives manuelt. Stationerne overgår til det nye system en for en, og mens det sker, skal togene på de berørte strækninger styres manuelt, hvilket er en kompliceret opgave, fortæller Claus B. Christiansen, der er sektionschef for Fjernstyring Hovedstad i Banedanmark, til Computerworld.

– Derfor er vi nødt til at nedbringe antallet af afgange, så vi sikrer os, at det hele glider, siger han.

Claus B. Christiansen pointerer, at det kun er i indkøringsfasen, at DSB må nedlægge linjer. Når det nye system er fuldt kørende, ophæves begrænsningen igen.

Ændret køreplan

DSB har foretaget en række ændringer i 2006-køreplanen for at imødekomme fraværet af linje Bx, men det kan ifølge økonomidirektør i DSB S-tog Claus Nielsen ikke kompensere fuldstændigt.

Dertil kommer, at DSB har måttet udskyde en helt ny og mere omfattende køreplan til tidligst at kunne træde i kraft i 2007, når Banedanmark er færdig med at installere sit nye system.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.