B-one – den hemmelige succeshistorie

Med 150.000 kunder i 149 lande på bare tre et halvt år er lavpris-webhotellet B-one en bragende succes. Men også en af de mest hemmelighedsfulde i it-branchen.

Den, der lever stille, lever godt.

Det kunne være mottoet for Danmarks største webhotel B-one, som på trods af succes og 150.000 kunder på bare tre et halvt år holder sig i det skjulte.

Siden administrerende direktør Jacob Nordestgaard Jensen i juni 2002 sendte en pressemeddelelse ud om lanceringen af billige webhotel-produkter, har B-one holdt absolut lav profil.

Firmaet har aldrig siden henvendt sig til pressen og svarer yderst sjældent på spørgsmål fra journalister. Hvis det endelig sker, er det typisk med firmaets advokatbureau som mellemmand.

Direktør Jacob Nordestgaard Jensen selv opholder sig som regel i Dubai i de Forenede Arabiske Emirater, hvor B-one har et datterselskab.

Det er placeret i Dubai Internet City, en skattefri frihandelszone hvor mange af verdens store it-virksomheder har slået sig ned.

Ukendt regnskab

I vanlig hemmelighedsfuld ånd har B-one afvist at kommentere det kortfattede årsregnskab for 2004-2005, der nu er på gaden.

Regnskabet viser et lille overskud på 116.000 kroner, men det er langt fra hele sandheden.

Det danske regnskab dækker nemlig kun en lille del af forretningen, har B-one tidligere oplyst Computerworld.

Udover datterselskabet i Dubai har B-one også aflæggere i England og på Madeira, der er en portugisisk ø ud for Afrikas kyst.

Hvor meget B-one tilsammen har tjent på de mange kunder, står derfor hen i det uvisse.

Hurtig ekspansion

I sommeren 2004 fik Computerworld et sjældent interview med B-ones direktør Jacob Nordestgaard Jensen, som ikke siden hen er blevet offentliggjort.

Her forklarede han om B-ones strategi og udvikling.

Det har handlet om timing og hurtig ekspansion.

– Vi kom ind på markedet på det rigtige tidspunkt, sagde Jacob Nordestgaard Jensen dengang.

Han forklarede, at det var naturligt hurtigt at rykke videre til nabolandene.

Faktisk var det nødvendigt, for at levere et godt produkt til en lav pris. Sverige var første mål, og siden er det gået slag i slag.

Kunder i 149 lande

Udover de tre datterselskaber har B-one i dag salgskontorer i Tyskland og Holland.

Og gennem reklamekampagner på nettet har B-one per maj 2005 fået 150.000 kunder i 149 ud af klodens 191 lande.

Priserne vil der aldrig blive ændret på, lovede Jacob Nordestgaard Jensen.

De rykkede faktisk hele markedet, da B-one begyndte som lavpris-webhotel, mente han.

– Da vi startede, var standardprisen for et webhotel 69 kroner om måneden hos vores konkurrenter. Nu er ni kroner om måneden blevet standarden, sagde Jacob Nordestgaard Jensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere