B-one – den hemmelige succeshistorie

Med 150.000 kunder i 149 lande på bare tre et halvt år er lavpris-webhotellet B-one en bragende succes. Men også en af de mest hemmelighedsfulde i it-branchen.

Den, der lever stille, lever godt.

Det kunne være mottoet for Danmarks største webhotel B-one, som på trods af succes og 150.000 kunder på bare tre et halvt år holder sig i det skjulte.

Siden administrerende direktør Jacob Nordestgaard Jensen i juni 2002 sendte en pressemeddelelse ud om lanceringen af billige webhotel-produkter, har B-one holdt absolut lav profil.

Firmaet har aldrig siden henvendt sig til pressen og svarer yderst sjældent på spørgsmål fra journalister. Hvis det endelig sker, er det typisk med firmaets advokatbureau som mellemmand.

Direktør Jacob Nordestgaard Jensen selv opholder sig som regel i Dubai i de Forenede Arabiske Emirater, hvor B-one har et datterselskab.

Det er placeret i Dubai Internet City, en skattefri frihandelszone hvor mange af verdens store it-virksomheder har slået sig ned.

Ukendt regnskab

I vanlig hemmelighedsfuld ånd har B-one afvist at kommentere det kortfattede årsregnskab for 2004-2005, der nu er på gaden.

Regnskabet viser et lille overskud på 116.000 kroner, men det er langt fra hele sandheden.

Det danske regnskab dækker nemlig kun en lille del af forretningen, har B-one tidligere oplyst Computerworld.

Udover datterselskabet i Dubai har B-one også aflæggere i England og på Madeira, der er en portugisisk ø ud for Afrikas kyst.

Hvor meget B-one tilsammen har tjent på de mange kunder, står derfor hen i det uvisse.

Hurtig ekspansion

I sommeren 2004 fik Computerworld et sjældent interview med B-ones direktør Jacob Nordestgaard Jensen, som ikke siden hen er blevet offentliggjort.

Her forklarede han om B-ones strategi og udvikling.

Det har handlet om timing og hurtig ekspansion.

– Vi kom ind på markedet på det rigtige tidspunkt, sagde Jacob Nordestgaard Jensen dengang.

Han forklarede, at det var naturligt hurtigt at rykke videre til nabolandene.

Faktisk var det nødvendigt, for at levere et godt produkt til en lav pris. Sverige var første mål, og siden er det gået slag i slag.

Kunder i 149 lande

Udover de tre datterselskaber har B-one i dag salgskontorer i Tyskland og Holland.

Og gennem reklamekampagner på nettet har B-one per maj 2005 fået 150.000 kunder i 149 ud af klodens 191 lande.

Priserne vil der aldrig blive ændret på, lovede Jacob Nordestgaard Jensen.

De rykkede faktisk hele markedet, da B-one begyndte som lavpris-webhotel, mente han.

– Da vi startede, var standardprisen for et webhotel 69 kroner om måneden hos vores konkurrenter. Nu er ni kroner om måneden blevet standarden, sagde Jacob Nordestgaard Jensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere