Net-jægere snupper Prins Christian-adresser

Allerede inden Prins Christian blev døbt i lørdags, havde domænepirater været på spil. På domænet christianxi.dk reklameres der for eksempel for støvsugere. Jeg er ikke domænehaj, lyder det fra køber.

En række danskere forsøger at slå plat på Danmarks netop navngivne prins.

De har nemlig købt domæner, der lægger sig tæt op ad Prins Christians navn. Den seneste blev købt midt under dåben.

Jeg er ikke domænehaj

Benjamin Nyrup fra Værløse nord for København købte christianxi.dk samme dag som prinsen blev født.

På websiden ligger nu en reklame for en automatisk støvsuger.

– Jeg er ikke en domænehaj og jeg har kun købt et par stykker i alt. Christianxi.dk købte jeg for sjov, og fordi det er en fordel at have nogle sider, der kan genere hits til webshoppen, siger Benjamin Nyrup.

Domænet christianxi.dk har foreløbigt haft knap 500 besøgende, som efter nogle sekunder i selskab med en reklame for en robot-støvsuger viderestilles til Benjamin Nyrups kones webbutik howdy.dk.

Herfra skal støvsugeren snart sælges.

Benjamin Nyrup bedyrer, at han ingen planer har om at tjene penge på at sælge domænet videre.

Han vil dog heller ikke umiddelbart overdrage det til kongehuset, hvis det beder om retten til domænet. Så vil han nok afvente en afgørelse fra Klagenævnet for Domænenavne.

– Jeg har ikke taget stilling til det. Men navnet på prinsen var jo ikke kendt, da jeg købte domænet. Det kan godt være, at jeg beholder domænet, hvis ikke klagenævnet har nogen mening, siger Benjamin Nyrup.

Købt under dåben

Mens christianxi.dk blev købt for flere måneder siden, erhvervede Davis Featherston fra Bagsværd ved København sig prinschristian.dk lørdag midt under dåben af den lille prins.

Han betegner købt som et impulskøb og bare for sjov.

Han har endnu ikke tænkt over, hvad indkøbet skal bruges til, fortæller han. Webadressen er da heller ikke taget i brug.

– Måske vil jeg lave en side til ære for prinsen. Han er jo en vigtig del af det danske samfund. Eller også sælge domænet videre, hvis andre er interesserede, siger han.

Hvis det er Hoffet, der viser interesse, vil han dog aflevere domænet uden diskussion, understreger han.

– Det er klart. Det er jo hans navn, siger David Featherston.

Ingen kompensation

Det vil han efter alt at dømme også under alle omstændigheder komme til, viser fortilfælde.

I juni 2004 behandlede Klagenævnet for Domænenavne nemlig en sag, hvor en lang række domæner med royale navne var blevet registreret af en privatperson.

Han ønskede at lave en side om de royale, forklarede han, og ville ikke aflevere domænerne frivilligt.

Efter klagenævnets behandling af sagen måtte han dog aflevere samtlige domæner uden kompensation for sine udgifter.

Domænet kongchristian.dk er også optaget. Men det har været ejet af te- og kaffebutikken Kong Christian X i Tønder i fem år. Om kongehuset kan gøre krav på det, kan derfor være mere tvivlsomt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra kaffebutikken i Tønder.

Det har heller ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra kongehuset.

www.christianxi.dk
www.prinschristian.dk
www.kongchristian.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere