Danske Broadcom taber navn og varemærke

Den danske bredbåndsudbyder Broadcom har mistet sit navn, sine hjemmesider og sit varemærke til den amerikanske chipkæmpe Broadcom, der ikke vil have navnedubletter på det danske marked.

Et totalt nederlag. Det er, hvad den omstridte danske bredbåndsudbyder Broadcom onsdag indkasserede i Sø- og Handelsretten, hvor det lille selskab var sat i stævne af det amerikanske chipselskab Broadcom.

Det danske selskab - der delvist bygger på konkursramte Kabelnettet - mister nemlig både sit navn, sit varemærke og sit internet-domæne, har Sø- og Handelsretten bestemt.

Navn, domæne, varemærke

Dermed fastslår retten, at navnet, varemærket og domænenavnet Broadcom tilhører det amerikanske selskab, der med 4.300 medarbejdere i ryggen er ved at rykke ind på det danske marked.

I dommen fastlår Sø- og Handelsretten, at det danske selskab BC Drift, der ejes af Kaare Siesing, ikke må anvende og registrere navnet Broadcom overhovedet, ligesom domænenavnet "broadcom.dk" skal slettes.

Navnet skal desuden slettes fra varemærkeregisteret og som selskabsnavn, hedder det.

Det samme gælder for navnet Broadcom Bolignet, som BC Drift ligeledes har registreret.

To er en for meget

Amerikanske Broadcoms advokat, Louise Unmack Rygaard, har tidligere fortalt Computerworld, at årsagen til sagen er, at der ikke kan være to selskaber med samme navn på et marked.

Amerikanerne stiftede det danske datterselskab Broadcom Danmark sidste år, mens BC Drift stiftede de to danske selskaber i 2004, efter en konkurs i det oprindelige danske Broadcom, som blev stiftet i 2001.

Det danske Broadcom har med Kaare Siesing i spidsen været involveret i en række kontroverser.

Han har blandt andet været involveret i et håndgemæng om ejerforholdene i selskabet efter dets køb af Kabelnettet, ligesom IT- og Telestyrelsen har været efter selskabet på grund af misbrug af en FWA-licens samt selskabets kundebetingelser.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Kaare Siesing eller advokat Louise Unmack Rygaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere