Danske Broadcom taber navn og varemærke

Den danske bredbåndsudbyder Broadcom har mistet sit navn, sine hjemmesider og sit varemærke til den amerikanske chipkæmpe Broadcom, der ikke vil have navnedubletter på det danske marked.

Et totalt nederlag. Det er, hvad den omstridte danske bredbåndsudbyder Broadcom onsdag indkasserede i Sø- og Handelsretten, hvor det lille selskab var sat i stævne af det amerikanske chipselskab Broadcom.

Det danske selskab - der delvist bygger på konkursramte Kabelnettet - mister nemlig både sit navn, sit varemærke og sit internet-domæne, har Sø- og Handelsretten bestemt.

Navn, domæne, varemærke

Dermed fastslår retten, at navnet, varemærket og domænenavnet Broadcom tilhører det amerikanske selskab, der med 4.300 medarbejdere i ryggen er ved at rykke ind på det danske marked.

I dommen fastlår Sø- og Handelsretten, at det danske selskab BC Drift, der ejes af Kaare Siesing, ikke må anvende og registrere navnet Broadcom overhovedet, ligesom domænenavnet "broadcom.dk" skal slettes.

Navnet skal desuden slettes fra varemærkeregisteret og som selskabsnavn, hedder det.

Det samme gælder for navnet Broadcom Bolignet, som BC Drift ligeledes har registreret.

To er en for meget

Amerikanske Broadcoms advokat, Louise Unmack Rygaard, har tidligere fortalt Computerworld, at årsagen til sagen er, at der ikke kan være to selskaber med samme navn på et marked.

Amerikanerne stiftede det danske datterselskab Broadcom Danmark sidste år, mens BC Drift stiftede de to danske selskaber i 2004, efter en konkurs i det oprindelige danske Broadcom, som blev stiftet i 2001.

Det danske Broadcom har med Kaare Siesing i spidsen været involveret i en række kontroverser.

Han har blandt andet været involveret i et håndgemæng om ejerforholdene i selskabet efter dets køb af Kabelnettet, ligesom IT- og Telestyrelsen har været efter selskabet på grund af misbrug af en FWA-licens samt selskabets kundebetingelser.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Kaare Siesing eller advokat Louise Unmack Rygaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere