Dating.dk vil trække konkurrent i klagenævn

Datingsitet Dating.dk er stærkt utilfreds med, at den nystartede konkurrent I'm dating too benytter domænenavnet Dating2.dk. Dating.dk vil nu trække konkurrenten i Klagenævnet for Domænenavne.

Det nyetablerede datingsite I'm dating too er fra begyndelsen løbet ind i problemer med den Freeway-ejede Dating.dk med flere end en halv million brugere.

I'm dating too har valgt at placere datingsitet på domænenavnet Dating2.dk, og det skaber utilfredshed hos Dating.dk-ejerne Freeway.

- Vi har intet imod konkurrence, men vi vil ikke acceptere et plagiat af vores navn som eksempelvis Dating2.dk, siger medstifter af Freeway, Peter Sønderby.

Kræver domænenavn

- Hvis man vil være med i det her spil, så må man efter vores opfattelse selv finde på et domænenavn i stedet for at plagiere vores, siger Peter Sønderby.

Dating.dk's advokat Morten L. Wagner har nu rettet henvendelse til I'm dating too med krav om, at registreringen af domænenavnet Dating2.dk skal slettes hurtigst muligt.

Alternativt ønsker Dating.dk det konkurrerende domænenavn overdraget.

Talsmand for I'm dating too, Janus Hansen, tager henvendelsen fra Dating.dk's advokat roligt.

- Vi er imponerede over, at vi efter kun to dage på nettet tilsyneladende udgør en konkurrencemæssig trussel for Dating.dk, siger Janus Hansen.

Klagesag på vej

Han oplyser, at I'm dating too ikke har tænkt sig at efterkomme kravet fra Dating.dk.

Ifølge advokat Morten L. Wagner vil det resultere i en klage fra Dating.dk til Klagenævnet for Domænenavne i løbet af ganske kort tid.

I klagenævnet har Dating.dk tidligere fået medhold i andre sager.

Eksempelvis afgjorde nævnet i september sidste år, at registreringen af domænenavnet datind.dk omgående skulle slettes.

Det skete med henvisning til, at Dating.dk har erhvervet en såkaldt kendetegnsret til betegnelsen 'dating.dk'.

Dating.dk er "beskyttet imod, at andre erhvervsdrivende gør brug af betegnelsen dating.dk eller lignende betegnelser på en måde, som er egnet til at skabe forveksling med klagerens virksomhed", skriver nævnet i den tidligere afgørelse.

Konkurrenten fortsætter

Klagenævnet henviser i afgørelsen til en paragraf i markedsføringsloven, der fastslår, at erhvervsdrivende ikke må "benytte forretningskendetegn og lignende, som ikke tilkommer dem, eller benytte egne kendetegn på en måde, der er egnet til at fremkalde forveksling med andres."

Dating.dk's advokat Morten L. Wagner forventer, at Klagenævnet for Domænenavne af samme grund vil give Dating.dk medhold i en klage over domænenavnet Dating2.dk.

Hos I'm dating too fortsætter man indtil videre aktiviteterne.

- Vi arbejder videre med vores site for at gøre det til et attraktivt sted for vores målgruppe. Henvendelsen fra Dating.dk virker kun motiverende for os, siger Janus Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere