Pixelsalg til kunstere skal udvikle niche-CMS

Tema: Et par selv-erklærede hippier sælger pixel-plads i en online-mosaik til landets billedkunstnere. Pengene fra pixel-salget bruger de på at udvikle deres niche-CMS.

Det lyder lidt flippet, og det er det egentlig også: To århusianske studerende, Martin Have og Thomas Jacobsen, er i færd med at skabe et kunst-statement på nettet i form af en mosaik, der kommer til at bestå af tusinder af malerier fra billedkunstnere over hele landet.

Mosaikken vil ligge på nettet frem til 2011, og værket er færdigt, når alle brikker er udfyldt med malerier, som kunstnere selv har uploadet på sitet.

Plagiat af britisk site
Kunstnerne køber sig til plads på sitet for en krone per pixel og får til gengæld for deres bidrag mulighed for at linke til deres egen hjemmeside, og på den måde reklamere for sig selv.

Derudover får kunstnerne tilbudt et gratis system til webpublicering, CMS, som de to århusianske iværksættere selv har udviklet - med mulighed for at købe flere funktioner til.

Ideen om at sælge pixel stammer fra en ung studerende fra England, som på fire måneder solgte pixels for en million dollars på sin milliondollarhomepage.com. Det har siden inspireret mange til at sætte pixels til salg på deres egne hjemmesider i en lang stribe plagiater.

En smuk tanke
- Selvfølgelig handler det også om at sælge vores system. Men er det ikke også en smuk tanke?, siger Thomas Jacobsen, som læser informationsvidenskab.

Sammen med makkeren Martin Have, som er konservatorieuddannet, startede han sidste år CMS-virksomheden Bricksite.

- Det er ikke gratis at udvikle et CMS, men vi kan ligeså godt forære grundpakken væk. Så får vi sandsynligvis kunder senere. Men vi vil også gøre noget for kunsten, erklærere Thomas Jacobsen.

Han mener, at det er vigtigt med et pusterum på nettet, hvor alt ellers går så stærkt og hele tiden forandrer sig. Mosaikken skal være med til at skabe lidt ro

- Det er lidt hippieagtigt, men i stormen af hjemmesider er det rart med noget, der er varigt, siger han.

Det blå ocean
Virksomheden Bricksite vil satse på CMS-løsninger til nicherne.

Det kan være til nye musikbands, der har brug for noget online-opmærksomhed, men ikke har nogen penge i starten. Det kan også være kokke, økologiske landmænd eller bilforhandlere, forklarer Thomas Jacobsen.

- Vi skal ikke ud og konkurrere med de tunge CMS-drenge. Vi forfølger en Blue Ocean-strategi, siger han med henvisning til det speciale, han er i gang med at skrive, hvor Blue Ocean er den nye hype inden for strategitænkning.

Kort fortalt befinder man sig i det røde ocean, hvis man slås hidsigt med konkurrenterne. I det blå ocean er man ligeglad med konkurrenterne, fordi man har et unikt produkt.


Relevante link

Kunstmosaik.dk


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hosting og outsourcing: Find den rigtige model og leverandør

Hosting og outsourcing-markedet rummer utallige muligheder for at aflaste og effektivisere din virksomhed, så der kan fokuseres på kerneforretningen. Markedet er dog også kendetegnet ved mange og meget forskellige leverandører og leverance-modeller. På dette event giver vi dig et indblik i, hvordan hosting i 2017 kan blive en strategisk og praktisk hjælp for din virksomhed.

24. oktober 2017 | Læs mere


Gå hjem møde om machine learning: Kickstart dine machine learning-projekter

På dette gå hjem møde får du fra eksperter på området en introduktion til machine learning og de nye teknologiske og forretningsmæssige muligheder, det skaber. Kickstart dine machine learning-projekter ved at deltage i dette gå hjem møde

25. oktober 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
Retten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen: Her er de syv tiltalte
Østre Landsret har netop besluttet at ophæve navneforbuddet i Atea-sagen. Det betyder, at offentligheden nu må se navnene på de tiltalte i sagen.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.