Pixelsalg til kunstere skal udvikle niche-CMS

Tema: Et par selv-erklærede hippier sælger pixel-plads i en online-mosaik til landets billedkunstnere. Pengene fra pixel-salget bruger de på at udvikle deres niche-CMS.

Det lyder lidt flippet, og det er det egentlig også: To århusianske studerende, Martin Have og Thomas Jacobsen, er i færd med at skabe et kunst-statement på nettet i form af en mosaik, der kommer til at bestå af tusinder af malerier fra billedkunstnere over hele landet.

Mosaikken vil ligge på nettet frem til 2011, og værket er færdigt, når alle brikker er udfyldt med malerier, som kunstnere selv har uploadet på sitet.

Plagiat af britisk site
Kunstnerne køber sig til plads på sitet for en krone per pixel og får til gengæld for deres bidrag mulighed for at linke til deres egen hjemmeside, og på den måde reklamere for sig selv.

Derudover får kunstnerne tilbudt et gratis system til webpublicering, CMS, som de to århusianske iværksættere selv har udviklet - med mulighed for at købe flere funktioner til.

Ideen om at sælge pixel stammer fra en ung studerende fra England, som på fire måneder solgte pixels for en million dollars på sin milliondollarhomepage.com. Det har siden inspireret mange til at sætte pixels til salg på deres egne hjemmesider i en lang stribe plagiater.

En smuk tanke
- Selvfølgelig handler det også om at sælge vores system. Men er det ikke også en smuk tanke?, siger Thomas Jacobsen, som læser informationsvidenskab.

Sammen med makkeren Martin Have, som er konservatorieuddannet, startede han sidste år CMS-virksomheden Bricksite.

- Det er ikke gratis at udvikle et CMS, men vi kan ligeså godt forære grundpakken væk. Så får vi sandsynligvis kunder senere. Men vi vil også gøre noget for kunsten, erklærere Thomas Jacobsen.

Han mener, at det er vigtigt med et pusterum på nettet, hvor alt ellers går så stærkt og hele tiden forandrer sig. Mosaikken skal være med til at skabe lidt ro

- Det er lidt hippieagtigt, men i stormen af hjemmesider er det rart med noget, der er varigt, siger han.

Det blå ocean
Virksomheden Bricksite vil satse på CMS-løsninger til nicherne.

Det kan være til nye musikbands, der har brug for noget online-opmærksomhed, men ikke har nogen penge i starten. Det kan også være kokke, økologiske landmænd eller bilforhandlere, forklarer Thomas Jacobsen.

- Vi skal ikke ud og konkurrere med de tunge CMS-drenge. Vi forfølger en Blue Ocean-strategi, siger han med henvisning til det speciale, han er i gang med at skrive, hvor Blue Ocean er den nye hype inden for strategitænkning.

Kort fortalt befinder man sig i det røde ocean, hvis man slås hidsigt med konkurrenterne. I det blå ocean er man ligeglad med konkurrenterne, fordi man har et unikt produkt.


Relevante link

Kunstmosaik.dk


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

30. maj 2017 | Læs mere


Dropbox partnerdag 2017

Det er en fornøjelse at præsentere en ny stor forretningsmulighed med Dropbox Business. På partnerdag får I indsigt i både kommercielle og tekniske aspekter ved at sælge Dropbox Business. Arrangementet henvender sig til både eksisterende Dropbox-forhandlere i Danmark og til jer, der leder efter nye forretningsmuligheder, og som overvejer at blive Dropbox-forhandler.

31. maj 2017 | Læs mere


Business intelligence - den nye bølge: Få styr på de nye løsninger og alle mulighederne

En ny bølge af af moderne BI-løsninger og -produkter skaber helt nye muligheder. Vi sætter fokus på den nye BI-bølge.

07. juni 2017 | Læs mere


CIO
Bliv klar til EU-persondataforordningen: Ministerium klar med længe ventet dansk vejledning til den nye EU-lov
Justitsministeriet er efter en måneds forsinkelse klar med den store vejledning til EU's kommende persondataforordning, der kommer til at få konsekvenser for alle danske virksomheder. Se vejledningen her.
Comon
Microsofts vilde - og hammerdyre - Surface Studio kommer til Danmark
Microsofts all-in-one-computer, Surface studio, kommer til Danmark midt i juni til en vild pris
Job & Karriere
Dansk it-firma masseansætter: Skal bruge 90 nye medarbejdere med disse it-profiler
It-virksomheden BEC skal bruge 90 nye it-medarbejdere. Her kan du se de konkrete it-profiler, BEC er på udkig efter.
White paper
SharePoint implementeringens syv dødssynder
I dette whitepaper kan du læse mere om SharePoint-implementeringens syv dødssynder og om, hvordan man får sin SharePoint-løsning til at blive en succes ved at tage hånd om disse problemstillinger.