Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Netværksudvikler fra milliontab til plus i år

Det danske it-selskab Napatech, der udvikler programmerbare netværksadaptere, forventer, at kombinationen af nye produkter og frisk venturekapital vender de sidste to års millionunderskud til overskud.

Napatech, der blev stiftet i 2003, havde sidste år et resultat før skat på minus 15 millioner kroner. Ikke desto mindre forventer direktøren, at Napatech ved udgangen af i år har en positiv indtjening.

- Sidste år lancerede vi vores 10 Gb netværksadapter, som har tiltrukket sig stor opmærksomhed, og så har vi lige fået fem millioner dollars (31 mio. kr., red.) af tre investorer, fortæller Henrik Brill Jensen, administrerende direktør, Napatech.

De tre investorer er Northzone Ventures, DTU Innovation og Ferd Venture.

En mindre del

En mindre del af pengene er brugt til at købe netværksadapter-delen af Xyratex, der omsætter for godt 4,3 milliarder kroner om året heraf godt 400 millioner kroner på salg af netværksadaptere.

- Det jeg personlig er glad for, er at vi nu kan udbygge den afdeling vi etablerede i USA i 2005 i et hurtigt tempo, så vi kan matche den store interesse vi ser for vores produkter på det amerikanske netværksmarked. Dette får selvfølgelig også indflydelse på vores danske aktiviteter hvor både udvikling, support og marketing udvides, siger Henrik Brill Jensen.

Ethernetværksadapteren benyttes til at indsamle information om netværkstrafik i den hastighed, som trafikken foregår ude på nettet. For eksempel kan netværksadapteren bygges ind i et analyseværktøj til analyse af kvaliteten af ip-telefoni, hvor data om ip-telefonien udskilles fra al anden strøm af data, internetsider, musikfiler og meget andet, mens data strømmer gennem nettet.

På verdensplan har Napatech efter købet af Xyratex kun en væsentlig konkurrent.

- Efter køber af Xyratex er vores største konkurrent det new zealandske firma Endace, siger Henrik Brill Jensen.

En typisk kunde

Napatech sælger typisk sin teknologi til andre selskaber, der bygger et færdigt produkt, hvor netværksadapteren indgår som delkomponent.

En væsentlig årsag til direktørens forventninger om overskud på driften ved udgangen af året er, at mængden af netværkstrafik fordobles hvert år, mens regnekraften i computernes processorer kun stiger 40 procent.

Napatechs produkter kan programmeres, så computerens processor får mere tid til andet arbejde.

- Vi foretager en hardwareacceleration, der foregår på netværkskortet, og det giver cpu'en mere tid til at arbejde med egentlige netværkstrafikanalyser eller måske en anden applikation, forklarer Henrik Brill Jensen.

Han forventer, at omsætningen i år når 30 til 40 millioner kroner.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager med agilt mindset

Formpipe Software A/S

Market Manager

AURA A/S

Test Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere