Stibo sælger division til USA-kæmpe

Den århusianske Stibo-koncern sælger datterselskabet Stibo Graphic Software med 70 medarbejdere til amerikanske Amdocs, der vil bruge det århusianske selskab som brohoved til det europæiske marked.

Århusianske Stibo sælger datterselskabet Stibo Graphic Software - der producerer software til telefonbogs-udgivere - til den amerikanske softwarekæmpe Amdocs, der vil benytte det danske selskab som brohoved til det europæiske marked.

- Stibo Graphic Software opererer i et marked, hvor færre og færre virksomheder bliver større og større. I det billede er det en rigtig god ide at sælge selskabet til Amdocs, siger Hans Damgaard, administrerende direktør i Stibo-koncernen.

International koncern

Med salget bliver de 70 medarbejdere i Stibo Graphic Software en del af en international softwarekoncern. Amdocs beskæftiger nemlig op mod 14.000 medarbejdere og har aktiviteter i en lang række lande.

Tilbage sidder Stibo-koncernen - det tidligere Aarhus Stiftsbogtrykkerie - med trykkeriet Stibo Graphic, de to gamle forretningsområder, CCI Europe og Stibo Catalog, samt den nyåbnede CCI Magazine-division.

De tre sidstnævnte producerer forskellige former for software til udgivelse af aviser, kataloger og magasiner.

- CCI og Catalog er begge globale markedsledere inden for deres områder. Med denne fokuserede strategi er der et meget stort vækstpotentiale, siger Hans Damgaard.

Pris holdes hemmelig

Han vil ikke oplyse, hvor meget Amdocs har betalt for Stibo Graphic Software, ligesom han ikke vil fortælle, hvor meget datterselskabet omsætter for.

- Den slags kan ingen af parterne oplyse, siger han.

Det er Amdocs, der har taget initiativ til handlen, idet det amerikanske selskab tog kontakt til Stibo for godt et halvt år siden for at høre, hvorvidt et salg kunne komme på tale.

- Det er meget vigtigt for mig, at timingen er så god, og Amdocs kom ekstremt velforberedte med en klar plan for, hvad de ville bruge Stibo Graphic Software til, siger Hans Damgaard.

De 70 medarbejdere i Stibo Graphic Software holder alle til huse i Sønderhøj i Viby J ved Århus. Og her bliver de ifølge Hans Damgaard siddende.

Moderkoncernen Stibo Holding omsatte sidste år for 872 millioner kroner og beskæftigede 851 medarbejdere. Selskabet fik et underskud på 11,8 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.