Google klar med danske vejkort

Næsten et år efter lanceringen er Google nu også klar med detaljerede vejkort for Danmark og resten af Europa. Det sker få dage efter, at Krak i samarbejde med Cowi lancerede en dansk konkurrent til Google.

Google vakte opsigt, da selskabet i sommeren sidste år lancerede den imponerende korttjeneste Google Maps, der i en almindelig webbrowser gør det muligt at se luftfotos af hele verden.

Indtil videre har tjenesten med danske øjne dog været hæmmet af manglen på vejkort, men det har Google nu rettet op på ved at lancere detaljerede vejkort for hele Europa.

Det sker kun få dage efter, at Krak i samarbejde med Cowi udvidede sine kort med detaljerede luftfotos som et direkte svar på Google Maps.

Trods de nye luftfotos - som hos Krak er af langt bedre kvalitet end hos Google - har den udenlandske konkurrent dog en lang række fordele.

En stor del af succesen for Google Maps har været, at den gratis kan integreres på andre hjemmesider, hvilket har åbnet for et hav af nye korttjenester.

New York Times bruger det til at vise rejsereportager på et kort, på Chicagocrime.org kan man se mængden af kriminalitet på gadeniveau og andre har brugt den åbne kode til at lave spil baseret på Google Maps.

Denne samme mulighed får danske udviklere nu også med de danske vejkort.

Man kan således forestille sig, at ejendomsmæglere vil benytte Google Maps til at vise placeringen af boliger i stedet for at købe sig til samme tjeneste.

Meget af den grundliggende kode i korttjenesten er skabt af danske Lars Eilstrup Rasmussen. Sammen med sin bror solgte han i 2004 firmaet Where 2 Technologies til Google, og han står i dag i spidsen for den afdeling, der har skabt Google Maps.

Microsoft tilbyder tjenesten MSN Virtual Earth som en direkte konkurrent til Google Maps, men Microsoft tilbyder kun meget overordnede vejkort for Danmark.

Relevante link

Google Maps med danske vejkort
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?