Cisco tordner mod fejlramte Kiss-produkter

Den danske it-producent Kiss Technology har hypet og solgt ufærdige produkter for at lokke investorer til. Sådan lyder de hårde beskyldninger fra Cisco, der sidste år købte Kiss for 374 millioner kroner.

Der er opstået alvorlige revner i forholdet mellem danske Kiss og netværksgiganten Cisco, som beskylder danskerne for vise ufærdige produkter bare for at lokke investorer til.

De to firmaer lignede ellers et rent drømmematch, da Cisco sidste år lagde 374 millioner kroner på bordet for at købe Kiss Technology med base i Hørsholm.

Nu får leveringsproblemer i Australien Cisco til at tale ud om nogle af de problemer, selskabet har haft efter købet af Kiss.

- Vi har vores problemer hos Kiss; de oprindelige ejere af Kiss Technology forpligtede sig til ting, som var uopnåelige. Vi er nu overbevist om, at de hypede deres produkter for at blive solgt, og vi er nu nødt til at revurdere produktudviklingen og leveringen af produkterne til markedet, siger en Cisco-topchef til det australske medie Smarthouse.

Lageret fuldt, men fejlramt

Den australske distributør Qualifi har lageret fuldt af Kiss' nye dvd-afspiller DP600, men kan ikke levere maskinen til forhandlerne, fordi Kiss fortsat mangler at rette fejl i softwaren.

- Hver eneste dag i adskillige uger har vi jagtet Kiss for at finde en løsning, men intet er endnu blevet leveret for at løse problemet, siger Joe Salamanca fra Qualifi til Smarthouse.

Kiss har været notorisk kendt for at have problemer med softwaren i den meget ambitiøse harddiskoptager DP-558.

På it-messen Cebit i marts lovede administrerende direktør Peter Wilmar Christensen dog Computerworld, at fejlene er luget væk i den nye generation af afspillere, som har været forsinket i langt over et år.

Brug for ny stil

Alligevel er netop afspilleren DP-600 rendt ind i et stormvejr i Australien, og over for Smarthouse lægger Cisco op til, at der skal en helt anden stil til i Kiss.

- Det var et underkapitaliseret firma, som havde store ideer om det voksende hjemmemarked, men de var ikke helt så langt med nogle af deres drømme, siger Cisco-topchefen.

- De sendte produkter på markedet, som skulle være blevet i forsknings- og udviklingscenteret. Vi er nu nødt til at bringe god ledelsesskik på bordet, og det betyder, at man først taler om et produkt, når man ved, at det kan leveres, fortsætter han.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Kiss' stifter og administrerende direktør, Peter Wilmar Christensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?