IBM størst i Norden på danske opkøb

På en liste over de 15 største it-virksomheder i Norden ligger IBM i toppen. Stor vækst nås, fordi IBM sidste år købte DMdata og Maersk Data og gjorde store forretninger med Danske Bank og A. P. Møller.

IBM er en klart den største it-virksomhed på det nordiske marked, viser opgørelse over de 15 største it-virksomheder.

Den amerikanske it-kæmpe er ikke bare størst, men er også vokset bemærkelsesværdige 18 procent fra 2004 til 2005. Det skriver ComputerSweden.

Opgørelsen er lavet af analyse- og konsulent-virksomheden Pierre Audoin Consultants, PAC.

Vækst efter danske opkøb
Om IBM's bemærkelsesværdige vækstrate siger PAC-analytiker Fredric Kaijser:

- Baggrunden er, at IBM overtog de danske it-konsulentvirksomheder Mærsk Data og DMdata. Der ud over gjort selskabet store forretninger med A. P. Møller og Danske Bank, siger analytikeren til ComputerSweden.

Generelt sker der sker meget i mellemmarkedet med opkøb og konsolideringer, fortæller nordisk analysedirektør hos IDC Karsten Fogh Ho-Lanng til Computerworld.

- Virksomheder som KMD, NNIT, Siemens Business Services og T-Systems hører til i mellemmarkedet, hvor senest T-Systems er blevet solgt til en østrigsk rigmand, siger han.

Vækst i de små lande
Efter IBM følger TietoEnator på listen, og det skyldes især vækst i de mindre lande Danmark og Norge, mens væksten i Sverige og hjemlandet Finland var marginal.

Efter TietoEnator kommer det eneste svenske selskab på listen over de 15 største it-virksomheder i Norden. Det er WM-data, der i 2005 omsatte for godt syv milliarder kroner.

Bag WM-datas vækst på 15 procent ligger opkøb af Atos Origins nordiske virksomhed. Højdespringeren på listen er norske EDB. I hvert fald vækstmæssigt.

Microsoft nummer otte
Softwarehuset Microsoft ligger på en ottendeplads med en nordisk omsætning på 2,4 milliarder kroner og en vækstprocent på fem procent.

Microsofts ydmyge placering forklarer PAC med, at selskabet ikke medregner hardwaresalg med i undersøgelsen og dermed heller ikke styresystemer og præinstalleret software som for eksempel Windows og Office.

Derudover er heller ikke salg til det private marked med i undersøgelsen.

Til det siger Microsoft, at selskabets totale salg i Norden i år lander på omkring 7,2 milliarder kroner.

Ifølge ComputerSweden er Ementor røget helt ud af listen i år på grund af manglende lønsomhed og forskelligt frasalg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.