Ny ejer vil løfte Mærsk Data Defence

Svenske Saabs køb af Mærsk Data Defence for 73 millioner kroner giver nye muligheder på både det danske og det internationale marked, mener administrerende direktør Henrik H. Ekmann.

Saabs overtagelse af Mærsk Data Defence vil styrke den danske it-virksomhed i bestræbelserne på at udbrede selskabets forsvars- og beredskabsløsninger på både det danske og det internationale marked.

Det mener administrerende direktør i Mærsk Data Defence, Henrik H. Ekmann, der forventer, at overtagelsen for et estimeret beløb på 73 millioner kroner falder endeligt på plads senere på året.

- Saab har et stort internationalt netværk, som giver os en mulighed for, at vi kan udvide vores aktiviteter internationalt. Vi er ikke store nok til at løfte den internationale eksport-forretning på egen hånd, men det kan Saab hjælpe os til, siger Henrik H. Ekmann.

Satser på dansk beredskab

Han har meget positive forventninger til det nye ejerskab og forventer, at ikke mindst et øget internationalt fokus kan skabe nye arbejdspladser i Danmark.

Mærsk Data Defence har 210 ansatte og omsatte sidste år for 187 millioner kroner.

- Overtagelsen giver nogle spændende muligheder for at udnytte de synergier, der ligger i, at både Saab og Mærsk Data Defence er stærke virksomheder inden for forsvars-it og kommunikationsløsninger til beredskaber ikke mindst på det nordiske marked, siger Henrik H. Ekmann.

Han henviser til, at Saab-gruppen eksempelvis står bag et landsdækkende Tetra-baseret radiosystem til beredskabet i Sverige.

Samtidig er Mærsk Data Defence i øjeblikket at finde blandt de leverandører, der forsøger at positionere sig som leverandører af et tilsvarende system i Danmark.

- Allerede her ser vi store styrker ved at få et ejerskab, der på det her område har en erfaring fra Sverige, som vi kan kombinere med vores viden om kommunikationssystemer på det danske marked, siger Henrik H. Ekmann.

Nordisk storspiller

Mærsk Data Defence har siden etableringen i 1982 været blandt de førende leverandører af informations- og kommunikationsteknologi til det danske forsvar og beredskabsmyndighederne.

Selskabet er endvidere en af de større spillere på det nordiske marked som leverandør til blandt andet det svenske og norske søværn.

Svenske Saab har en række kompetencer inden for samme område og har endvidere fokus på blandt andet fly- og rumteknologi.

Saabs overtagelse af Mærsk Data Defence forventes ifølge Henrik H. Ekmann at falde endeligt på plads i løbet af i år.

Overtagelsen forudsætter rent juridisk en godkendelse fra de danske myndigheder, fordi selskabet er storleverandør til det danske forsvar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere