Unisys svinger kniven i Danmark

Unisys indleder sin varslede fyringsrunde, der også rammer den danske forretning, hvor otte medarbejdere ryger ud. I Sverige skal der fyres omkring 30 ud af 200 ansatte.

Amerikanske Unisys fyrer på verdensplan cirka 3.600 medarbejdere svarende til 10 procent af koncernens ansatte. Fyringerne rammer også herhjemme.

- I Danmark bliver der fyret otte medarbejdere fra forskellige jobfunktioner. Det er både teknikere, konsulenter og også nogle fra det administrative personale, siger Gunnar Hesse, nordisk chef for Unisys.

Han er netop nu på rundtur i Norden for at informere om antallet af fyringeri koncernen på nordisk plan.

I forgårs var Hesse i Finland, mens han i går var på besøg i det danske Unisys-hovedkvarter i Kirke Værløse.

- I Sverige skal der fyres cirka 30 ud af 200 medarbejdere, i Norge kun en enkelt ud af 45, mens der i Finland bliver fyret fem til otte ud af 60 ansatte, fortæller Gunnar Hesse til Computerworld.

Brug for nye kompetencer

Samtidig bliver der også hentet Unisys-medarbejdere hertil på projektbasis, fordi behovet for kompetencer ændrer sig hos Unisys.

Især har det, som Unisys kalder tripleplay, fået større betydning. Tripleplay er kombinationen af en internetforbindelse, telefoni og kabel-tv.

- Vores omsætning er steget med 65 procent i Danmark, og det hænger klart sammen med væksten i tripleplay, siger Gunnar Hesse.

Han ser væksten i tripleplay som et godt eksempel på, at behovet for kompetencer ændrer sig.

De mange fyringer både i Norden og verden over finansieres af salget af et japansk datterselskab.

Unisys har i Danmark omkring 100 medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere