Google i kødet på Excel med net-program

Søgemaskinen Google lancerer tirsdag et web-baseret regneark, der kommer til at konkurrere med Microsofts meget udbredte Excel. Google har flere kontor-applikationer i støbeskeen.

I arbejdet med at opbygge en portefølje af kontorapplikationer lancerer søgemaskinen Google i dag et web-baseret regneark som en konkurrent til Microsofts Excel.

Google Spreadsheet er bare en applikation i, hvad Google forestiller sig, bliver en hel portefølje af kontorapplikationer i direkte konkurrence med Microsoft.

Microsoft svarer igen

Microsoft på sin side svarer igen ved at flytte fokus til web-services under Windows Live- og Office Live-paraplyerne.

Google Spreadsheet, der går i luften i dag, understøtter import og eksport af dokumenter i .xls-formatet, der bruges i Excel og det komma-separerede format .csv, fortæller Jonathan Rochelle, produktchef, Google Spreadsheet.

Brugere skal have en Google-konto for at kunne bruge det nye regneark.

I marts overtog Google Writely, der er et web-baseret tekstbehandlingsprogram, som i stil med Google Spreadsheet ikke kræver, at brugere downloader nogen softwaretil pc'en for at bruge programmet.

Udfordrer traditionerne

Denne type applikationer, som brugerne kan betjene sig af online, bliver set som en udfordring til de traditionelle pakker af pc-baserede kontorapplikationer, som ikke mindst Microsoft har bygget sin succesrige Office-forretning op omkring.

Initiativet fra Google er benzin på den allerede brændende konkurrence, der hersker mellem de to amerikanske it-virksomheder.

Microsoft spiller selv på flere heste som eksempelvis søgemaskine, web-baseret e-post, instant messaging og online reklamer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere