Konkurrent hilser A Gain velkommen

Ravenholm undrer de sig over, at konkurrenten A Gain er blevet udstyret med en Microsoft SAM-certificering, der giver A Gain lov til at styre kundernes licenshåndtering. Der har været mange store udbud om licensstyring, men vi har aldrig mødt A Gain, lyder det fra Ravenholm.

Microsoft har besluttet at udvide kredsen af danske softwareleverandører, der kan styre kundernes licenser.

Det er netop sket med tildeling af en såkaldt SAM-certificering til it-forhandleren A Gain. SAM står for Software Asset Management, og gør leverandører af software i stand til at rådgive kunderne om deres licensiering.

Store udbud

Hos en af landets største softwareforhandlere kommer certificeringen af A Gain som en overraskelse.

– Vi har på det seneste haft en række store udbud om licensstyring, og vi har aldrig mødt A Gain, så det kommer lidt bag på os, at de har opnået deres certificering, siger Henrik Møller Jørgensen, der netop er ansvarlig for licensstyring hos Ravenholm.

Velkommen

For at opnår certificering skal man som Microsoft-partner både kunne præstere en række medarbejdere med de nødvendige kompetencer og kunne stille med relevante kundereferencer.

Henrik Møller Jørgensen er dog ikke utilfreds med, at Microsoft har valgt at udvide kredsen af SAM-certificerede virksomheder.

– Vi byder gerne nye konkurrenter velkommen til markedet, så er der flere om at markedsføre et interessant emne. De kan bare komme an, siger han.

Vil spare penge

Han stiller sig dog mere tvivlende over for meldingen om, at de danske virksomheder er bange for at havne i piratgabestokken, når de beslutter sig for at implementere licensstyring.

Efter Henrik Møller Jørgensens opfattelse er beslutningerne oftest taget med øje for de betydelige besparelser, der ligger i korrekt licensiering.

– Selvfølgelig kan man motivere et licensstyringsprojekt med, at man ikke vil udstilles som pirater, men det er vores erfaring, at langt de fleste virksomheder egentlig er lovligt licenseret, siger Henrik Møller Jørgensen.

- Det kan være svært for virksomheder at bevise, at de er lovligt licenseret, men den normale motivation for et licensstyringsprojekt er, at man typisk kan spare et par tusinde kroner per pc, hvis man får arbejdet sine data fornuftigt igennem, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere