Jubii på vej med dybe nyhedslinks

Danske Jubii er på vej med en nyhedstjeneste, der bygger på dybe links til andre medier. Modellen har tidligere kostet lignende tjenester livet. Men vi er anderledes, lyder det fra Jubii.

Flere år efter at Danske Dagblades Forening (DDF) fik tvangslukket nyhedssøge-tjenesten Newsbooster, sender Jubii en nyhedstjeneste i luften, som på samme måde er baseret på dybe links.

Det sker onsdag, hvor Jubii lancerer tjenesten Jubii News, der via en nyhedsoversigt linker dybt til en række danske og udenlandske medier - det vil sige, at der bliver linket direkte til nyheden og ikke til en forside.

Modellen har tidligere vækket vreden hos DDF, der i 2003 efter fogedforbud og retssag fik lukket nyheds-tjenesten Newsbooster, som derefter gik ned med et ordentligt brag.

Ikke ny Newsbooster
Ifølge Jubii er den nye Jubii News imidlertid markant anderledes end Newsbooster.

Selskabet har nemlig fået tilladelse fra de indtil videre 12 danske medier, hvortil der linkes fra sitet, oplyser Jubii.

Og netop den melding glæder Danske Dagblades Forening.

- Alt er jo i den skønneste orden, hvis Jubii har fået tilladelse fra de pågældende medier, siger Holger Rosendahl, chefjurist i Danske Dagblades Forening.

Han peger på, at problemet med de dybe nyhedslinks efter Danske Dagblades opfattelse netop har været at linke uden tilladelse. Og det gjorde blandt andre Newsbooster.

- Vi kan ikke acceptere den gentagne og systematiske brug af dybe links til nyhedsmedier uden tilladelse. Men med tilladelser er der ikke noget at komme efter, siger Holger Rosendahl.

Jubii har kun indhentet specifikke tilladelser fra de pågældende danske medier.

Striben af udenlandske medier, der linkes til, er til gengæld blevet gjort opmærksom på tjenesten og er blevet bedt om at råbe gevalt, hvis ikke de vil være med, lyder det fra Jubii.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.