Jubii på vej med dybe nyhedslinks

Danske Jubii er på vej med en nyhedstjeneste, der bygger på dybe links til andre medier. Modellen har tidligere kostet lignende tjenester livet. Men vi er anderledes, lyder det fra Jubii.

Flere år efter at Danske Dagblades Forening (DDF) fik tvangslukket nyhedssøge-tjenesten Newsbooster, sender Jubii en nyhedstjeneste i luften, som på samme måde er baseret på dybe links.

Det sker onsdag, hvor Jubii lancerer tjenesten Jubii News, der via en nyhedsoversigt linker dybt til en række danske og udenlandske medier - det vil sige, at der bliver linket direkte til nyheden og ikke til en forside.

Modellen har tidligere vækket vreden hos DDF, der i 2003 efter fogedforbud og retssag fik lukket nyheds-tjenesten Newsbooster, som derefter gik ned med et ordentligt brag.

Ikke ny Newsbooster
Ifølge Jubii er den nye Jubii News imidlertid markant anderledes end Newsbooster.

Selskabet har nemlig fået tilladelse fra de indtil videre 12 danske medier, hvortil der linkes fra sitet, oplyser Jubii.

Og netop den melding glæder Danske Dagblades Forening.

- Alt er jo i den skønneste orden, hvis Jubii har fået tilladelse fra de pågældende medier, siger Holger Rosendahl, chefjurist i Danske Dagblades Forening.

Han peger på, at problemet med de dybe nyhedslinks efter Danske Dagblades opfattelse netop har været at linke uden tilladelse. Og det gjorde blandt andre Newsbooster.

- Vi kan ikke acceptere den gentagne og systematiske brug af dybe links til nyhedsmedier uden tilladelse. Men med tilladelser er der ikke noget at komme efter, siger Holger Rosendahl.

Jubii har kun indhentet specifikke tilladelser fra de pågældende danske medier.

Striben af udenlandske medier, der linkes til, er til gengæld blevet gjort opmærksom på tjenesten og er blevet bedt om at råbe gevalt, hvis ikke de vil være med, lyder det fra Jubii.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.