Torsdagens aviser om it

Jubelår for dansk telebranche. Ingen jobfest i telebranchen. TDC er på vej ud i glemselen.

Jubelår for dansk telebranche
Trods rekordlave mobiltakster og en voksende strøm af tilbud på avancerede telefoner til få kroner er der ingen grund til at gå og have ondt af telebranchen. Anført af Danmarks største teleselskab, TDC, høstede branchen sidste år 6,8 milliarder kroner før skat på at sælge teleydelser til danskerne, fremgår det af nye tal fra IT- og Telestyrelsen. Overskuddet er rekord og kommer efter flere år, hvor kunderne har nydt godt af markante prisfald som følge af kamp om især mobil- og bredbåndskunder. (Jyllands-Posten)

Ingen jobfest i telebranchen
Stigende omsætning og et rekordstort milliardoverskud i telebranchen har ikke ført til tusindvis af nye job. De seneste fire år er der ifølge nye tal fra IT- og Telestyrelsen forsvundet knap 4.000 job rundt om i tele- og internetselskaberne, og meget tyder på, at branchen i indeværende år vil nå under 18.000 ansatte. Nye og mindre arbejdskrævende løsninger vinder indpas samtidig med, at flere og flere selskaber gør brug af outsourcing. (Jyllands-Posten)

TDC er på vej ud i glemselen
TDC-aktien er så uinteressant, at flere banker nu stopper dækningen af landets største teleselskab. Den afgående koncernchef Henning Dyremose præsenterer torsdag regnskabet for første halvår. Jyske Bank har besluttet at stoppe dækningen af TDC-aktien, og Sydbank har gjort det samme, fordi aktien ikke længere betragtes som et attraktivt investeringsobjekt. Selv om TDC-aktien er på vej ud i glemselen, vil analytikerne dog fortsat bruge TDC's tal til at måle, hvordan konkurrenter som Telia og Tele2 klarer sig. (Berlingske Tidende)


Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.