Dansk blog-joke om iPod-killer går verden rundt

Rygterne om Microsofts bebudede iPod-dræber Zune løber hurtigt på nettet. En dansk blog-joke om den bærbare musikafspiller fra Microsoft er på vej verden rundt, selv om det er lodret løgn.

Står det i en weblog, er der nok noget om det. Og handler det om it-giganten Microsoft spreder informationerne sig ofte som en løbeild til nettets fjerneste afkroge på rekordtid.

En blog-joke om Microsofts bebudede iPod-killer Zune fra de danske brødre Lars og Klaus med efternavnet Silberbauer er ingen udtagelse. Den er nu på vej nettet rundt.

Sådan ser den ud
Tirsdag offentliggjorde brødrene på deres blog silberbauer.dk en 'afsløring' af, hvordan Microsoft kommende musikafspiller Zune kommer til at se ud.

Microsofts Zune forventes på markedet til november og er som en rival til Apples populære musikafspiller iPod et af nettets hotte emner.

Det er de danske brødres bud på Zune-afspilleren også ved at blive.

Først dukkede det danske Zune-bud op på sitet The Register, der fangede joken, og siden har 'nyheden' spredt sig til andre it-relaterede nyhedssites.

- Men jeg kan forstå på nogle af de kommentarer, vi har fået, at vores joke er blevet taget alvorligt andre steder som eksempelvis i Brasilien, siger Klaus Silberbauer.

De fleste fanger joken
Klaus Silberbauer kreerede joken om Zune-afspillerens udseende med inspiration fra Microsofts software-baserede medieafspiller.

- De fleste fanger, at det er en joke og flere gør grin med, at vores Zune har et lille felt i øverste højre hjørne, så den kan lukkes eller minimeres som almindelig software, siger Klaus Silberbauer.

Den store opmærksomhed kommer bag på ham, men skyldes sandsynligvis blandt andet, at der flere gange - med eller uden Microsofts viden - er viderebragt produktnyheder fra selskabet i forskellige blogs.

Det undrer ikke Klaus Silberbauer, at Microsoft og stadig flere virksomheder i stigende omfang bruger blog-universet til at kommunikere til mulige kunder.

- Det her viser jo, at det er en nem måde at plante en historie på, og hvor ukritisk nettet på nogle områder fungerer. Det er næsten ligegyldigt, hvad man lægger ud, så er der nogen, der er parart til at bringe det videre, siger Klaus Silberbauer.

Det har Computerworld hermed også gjort.


En udpluk af link til Zune-joken

Zune-joken hos Silberbauer.dk

The Register

Exame Informatica

iPod Hacks

Info

En anden af flere blog-jokes om Zune
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.