Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

100 dollar-pc bliver Wiki-drevet

MIT's Media Laboratory løfter sløret for den konkrete opbygning af sin discount-pc. En helt ny måde at benytte Wikipedia på er blandt de overraskende detaljer.

En vigtig milepæl.

Sådan betegner folkene bag One Laptop Per Child (OLPC) i hvert fald selv den aktuelle status på projektet.

Det ligger nemlig nu fast, at den billige bærbare bliver udrustet med et øjebliks-billede af indholdet på det populære brugerdrevne online-opslagsværk, Wikipedia.

Ifølge en pressemeddelelse fra MIT Media Laboratory er den aktuelle plan, at opslagsværket skal fungere som en kollektiv tilgængelig ressource for OLPC-brugerne via det selv-organiserende trådløse netværk, som bliver indbygget i den bærbare computer.

Den anvendte mesh-teknologi sørger automatisk for, at hver bruger har en lille del af Wikipediaens indhold liggende på sin egen pc.

I praksis vil OLPC-brugere opleve, at indholdet af opslagsværket er tilgængeligt som en helhed for alle brugere - meget på samme måde, som fildelere er vant til fra eksempelvis Bittorrent-netværket.

Display til dagslys

Lidt flere detaljer er også frigivet om den såkaldte dual-mode skærm, som OLPC'en skal udstyres med.

Det udviklede display kan nu angiveligt produceres på almindelige lcd-produktionsanlæg uden behov for ændringer i processen.

Skærmopløsningen bliver højere end det er tilfældet for 95 procent af de bærbare som er på markedet i dag, lyder det fra OLPC-udviklerne, som dog ikke angiver den præcise skærmopløsning.

Den nye skærmtype vil få lang lavere strømforbrug og vil kunne produceres til en tredjedel af prisen på nuværende skærmtyper.

Den vil kunne aflæses i solskin og får indbygget baggrundsbelysning til indendørs brug.

Nyhedsbrevet om OLPC fra MIT Media Laboratory
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.