Politikere fristede af OpenDocument

Flere partier ser positivt på mulighederne for at hente millioner i besparelser ved at fravælge Microsofts kontorpakke i det offentlige. Det sker dagen før regeringen præsenterer et forslag til finansloven for 2007.

Udsigten til at spare en halv milliard over fem år ved at droppe Microsofts kontorpakke modtages positivt af oppositionspartierne Dansk Folkeparti, SF og Det Radikale Venstre.

Muligheden for besparelserne fremføres af Foreningen af Open Source Leverandører dagen før regeringen kommer med et udspil til finansloven for 2007.

Det sker på baggrund af beregninger, som Rambøll Management har lavet for foreningen.

- Finansminister Thor Petersen (V) har brug for at finde flere midler, og her er der altså tale om en halv milliard over fem år. Det er et ret markant beløb, siger Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt.

Besparelser på finansloven
SF's it-ordfører Anne-Grete Holmsggaard ser også positivt på mulighederne for besparelser.

Besparelserne forudsætter ifølge Rambøll-rapporten, at det offentlige skifter Microsofts kontorpakke ud med open source-kontorpakken OpenOffice og indfører det åbne dokumentformat OpenDocument i stedet for Microsofts format Open XML.

Rambøll-beregningerne tager angiveligt højde for, at cirka syv procent af den offentlige forvaltning trods et skifte af dokumentformat vil have behov for fortsat at betale for Microsoft-licenser.

Minister på afveje
Det Radikale Venstres it-ordfører Morten Helveg Petersen mener, at de nye beregninger må give røde ører i Videnskabsministeriet.

Under sidste års politiske behandling af forslaget om at indføre åbne standarder i det offentlige hævdede ministeriet, at det ikke var muligt at lave beregninger på konsekvenserne.

- Nu er jeg selv økonom, så jeg ved, at man kan vride alle mulige svar frem ved at indsætte forskellige forudsætninger - specielt op til forhandlinger om en finanslov - men ministeriets undskyldninger for ikke at gå ind i en økonomisk diskussion af det her bliver færre og færre, siger Morten Helveg Petersen.

Han vil på linje med SF's Anne-Grete Holmsgaard og Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt nu have videnskabsminister Helge Sander (V) til at forholde sig til beregningerne i rapporten.


Relevante link

Rambøll-rapporten om dokumentstandarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.