Regeringens finanslov skyder penge i it-reformer

Med et overskud på statens budget på 60 milliarder kroner har finansminister Thor Pedersen (V) fundet plads til nye initiativer for 8,8 milliarder kroner. Der er ekstra penge til it hos Skat, politiet og domstolene.

Der er langt mellem nye it-initiativerne i regeringens forslag til finansloven for 2007, der imidlertid lægger op til at skyde nye penge i igangværende it-projekter.

Der er blandt andet ekstra penge til de igangværende it-moderniseringer hos politiet og domstolene og til it hos den fælles skatteenhed Skat.

Det fremgår af regeringens forslag til finansloven for 2007, som finansminister Thor Pedersen tirsdag har præsenteret i Finansministeriet.

Med et overskud på cirka 60 milliarder kroner på statens husholdningsbudget er der fundet plads til forslag til nye initiativer for 8,8 milliarder kroner.

Penge til it-reformer

Sundheds-, ældre- og børneområdet æder en god del af kagen, men der er også fundet to milliarder kroner, der skal skydes i regeringens globaliseringspulje samt forskning, uddannelse, innovation og iværksætteri.

Beløbet ventes at være stigende hvert år frem til 2010.

Regeringen lægger med forslaget til finansloven for 2007 endvidere op til at bruge en ekstra halv milliard kroner i den bebudede politireformen og til forbedringer af indsatsen mod terror.

Det meste af beløbet går til en tilpasning af it-systemerne og nye it-investeringer. Også den igangværende modernisering af politiets elektroniske systemer til sagsbehandling (ESDH) får ifølge forslaget et løft.

Endvidere vil regeringen investere i det kommende fælles system til beredskabets radiokommunikation, fremgår det.

Der er i 2007 lagt op til at give 160 millioner kroner til den igangværende reform af domstolene og den storstilede digitalisering af tinglysningen, som allerede er sat i gang.

Fra 2007 til 2010 skydes der 450 millioner kroner i domstolene.

Skat skal effektivisere

Regeringen lægger med forslaget til finansloven op til at hente effektiviseringsgevinster på en række områder.

Blandt andet skal det være 25 procent billigere at drive Skat i 2010, end i det var i 2004.

Skatteenheden Skat opstod sidste år i en fusion af de kommunale skatteforvaltninger og det tidligere ToldSkat og skruede i den forbindelse op for digitaliseringen.

Ifølge finanslovsforlaget bruges der samlet set knap 600 millioner kroner i den modernisering af Skats it-systemer, som allerede er sat i gang. I 2007 og 2008 er der afsat 25 millioner kroner årligt.

For at sikre en yderligere effektivisering af statens indkøb, vil regeringen ifølge forslaget til finansloven satse på nye fælles indkøbsaftaler.

Der iværksættes på den baggrund et statsligt indkøbsprogram, der skal omfatte en række områder. Der fremhæves blandt andet indkøb af computere og servere.

Relevante link

Regeringens forslag til finansloven

Se animation af forslaget til finansloven




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere