Regeringens finanslov skyder penge i it-reformer

Med et overskud på statens budget på 60 milliarder kroner har finansminister Thor Pedersen (V) fundet plads til nye initiativer for 8,8 milliarder kroner. Der er ekstra penge til it hos Skat, politiet og domstolene.

Der er langt mellem nye it-initiativerne i regeringens forslag til finansloven for 2007, der imidlertid lægger op til at skyde nye penge i igangværende it-projekter.

Der er blandt andet ekstra penge til de igangværende it-moderniseringer hos politiet og domstolene og til it hos den fælles skatteenhed Skat.

Det fremgår af regeringens forslag til finansloven for 2007, som finansminister Thor Pedersen tirsdag har præsenteret i Finansministeriet.

Med et overskud på cirka 60 milliarder kroner på statens husholdningsbudget er der fundet plads til forslag til nye initiativer for 8,8 milliarder kroner.

Penge til it-reformer
Sundheds-, ældre- og børneområdet æder en god del af kagen, men der er også fundet to milliarder kroner, der skal skydes i regeringens globaliseringspulje samt forskning, uddannelse, innovation og iværksætteri.

Beløbet ventes at være stigende hvert år frem til 2010.

Regeringen lægger med forslaget til finansloven for 2007 endvidere op til at bruge en ekstra halv milliard kroner i den bebudede politireformen og til forbedringer af indsatsen mod terror.

Det meste af beløbet går til en tilpasning af it-systemerne og nye it-investeringer. Også den igangværende modernisering af politiets elektroniske systemer til sagsbehandling (ESDH) får ifølge forslaget et løft.

Endvidere vil regeringen investere i det kommende fælles system til beredskabets radiokommunikation, fremgår det.

Der er i 2007 lagt op til at give 160 millioner kroner til den igangværende reform af domstolene og den storstilede digitalisering af tinglysningen, som allerede er sat i gang.

Fra 2007 til 2010 skydes der 450 millioner kroner i domstolene.

Skat skal effektivisere
Regeringen lægger med forslaget til finansloven op til at hente effektiviseringsgevinster på en række områder.

Blandt andet skal det være 25 procent billigere at drive Skat i 2010, end i det var i 2004.

Skatteenheden Skat opstod sidste år i en fusion af de kommunale skatteforvaltninger og det tidligere ToldSkat og skruede i den forbindelse op for digitaliseringen.

Ifølge finanslovsforlaget bruges der samlet set knap 600 millioner kroner i den modernisering af Skats it-systemer, som allerede er sat i gang. I 2007 og 2008 er der afsat 25 millioner kroner årligt.

For at sikre en yderligere effektivisering af statens indkøb, vil regeringen ifølge forslaget til finansloven satse på nye fælles indkøbsaftaler.

Der iværksættes på den baggrund et statsligt indkøbsprogram, der skal omfatte en række områder. Der fremhæves blandt andet indkøb af computere og servere.


Relevante link

Regeringens forslag til finansloven

Se animation af forslaget til finansloven
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.