R efterlyser åbne standarder i finansloven

Det Radikale Venstre og Enhedslisten undrer sig over, at Folketingets beslutning om at indføre åbne standarder ikke følges op med regeringens forslag til finansloven. Dansk IT frygter, at standard-arbejdet ikke kommer i mål uden flere midler.

Der mangler it-visioner i regeringens finanslovsforslag, der tirsdag blev præsenteret af finansminister Thor Pedersen (V) i Finansministeriet.

Det mener Det Radikale Venstre finans- og it-ordfører Morten Helveg Petersen, der får støtte af Enhedslistens it-ordfører Per Clausen.

- Der kan være fornuft nok i de forslag, som regeringen er kommet frem med, men jeg kan ikke få øje på it-initiativer, der får mig til at spærre øjnene op. Det havde været oplagt eksempelvis at gøre noget i forlængelse af Folketingets beslutning om at indføre åbne standarder i det offentlige, siger Morten Helveg Petersen.

Parat til at afsætte penge
Når Det Radikale Venstre kommer med et udspil forud for forhandlingerne om finansloven, vil partiet ifølge Morten Helveg Petersen være parat til at afsætte penge til arbejdet med at gennemføre beslutningen om åbne standarder.

Enhedslistens it-ordfører Per Clausen efterlyser en finanslov med et generelt it-løft til det offentlige.

Han mener, at regeringen samtidig burde sætte gang i arbejdet med at udbrede åbne standarder i kølvandet på Folketingets beslutning.

Efterlyser flere midler
Hos Dansk IT har direktør Tony Franke endnu ikke fået nærlæst regeringens finanslovsforslag, men når det sker, bliver det for at kunne komme med input til, hvor der er behov for et løft.

Allerede nu ser Tony Franke dog et behov for, at der bliver afsat flere midler til at gennemføre beslutningen om at indføre åbne standarder i det offentlige.

- Vi frygter, at vi ikke kommer i mål med arbejdet med åbne standarder, hvis der ikke afsættes midler til at føre beslutningen ud i livet. Det har videnskabsminister Helge Sander indtil videre ikke været indstillet på at gøre, siger Tony Franke.

Han mener, at der blandt andet er behov for midler til at sætte ekstra skub i arbejdet med at få udviklet et sæt fælles åbne standarder, som det offentlige kan benytte i implementeringen af Folketingets beslutning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.