Despec sælger nordisk guldæg efter strid

Den hollandske distributør af it-tilbehør, Despec, sælger koncernens guldæg, Despec Nordic, til de tre nordiske direktører - heriblandt to danske. Salget sker på grund af uenighed mellem parterne om strategien.

Tre direktører har overraskende overtalt den hollandske distributør af it-tilbehør, Despec, til at lade dem overtage den lukrative del af koncernen - Despec Nordic.

De tre er er koncernchef Michael Voll, nordisk økonomidirektør Torkil Jensen samt Christer Unnermark som er chef for det svenske Despec-selskab.

Køberne vil ikke blive konkrete om baggrunden for bruddet med moderselskabet, men koncernchef for Despec Nordic, Michael Voll, siger forholdsvist diplomatisk, at der har været uenighed mellem parterne.

- Uden at tale alt for skidt om vores tidligere ejere var vi ikke enige om den fremtidige udvikling, siger han.

Despec Norden er i dag til stede i Danmark, Norge, Sverige, Island og Finland.

Køb kræver kassen

Despec omsatte sidste år for 594 millioner kroner alene i Danmark og nåede et overskud på 7,2 millioner, så det har krævet en del likvider at frikøbe de nordiske selskaber.

- Prisen taler vi ikke om, men vi har ventureselskabet Industri Udvikling med som investor, siger Michael Voll.

Den nye ejer af de nordiske Despec-selskaber får navnet Neos Invest.

Bag Neos Invest står Michael Voll, Torkil Jensen, Christer Unnermark og Industri Udvikling.

Fordelingen af ejerskabet vil Voll heller ikke udbrede sig om udover, at Industri Udvikling er mindretalsaktionær, og at de tre direktører dermed altså sidder på hovedparten af aktierne.

- Nej, jeg vil heller ikke fortælle om vores indbyrdes fordeling af ejerskabet, tilføjer koncernchefen.

Neos Invest har fået retten til at bruge navnet Despec med i købet.

Trio i ledelsen

Despec Nordic fortsætter med den nordiske trio, der samtidig nu bliver ejere, i ledelsen.

Det er Michael Voll som koncernchef, Torkil Jensen som nordisk økonomidirektør og endelig Christer Unnermark som chef for det svenske Despec-selskab.

Despec forventer, at omsætningen i Danmark stiger til 605-615 millioner kroner i 2006 med et forventet årsresultat i størrelsesordenen fire til seks millioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere