Små kunstnere scorer kassen på digitalisering

Trods øget pirateri og faldene pladesalg tjener små kunstnere mere end nogensinde før. Samtidig er antallet af udgivelser med mindre kunstnere højere end nogensinde, viser en opsigtsvækkende rapport fra Piratgruppen.

De mindre kunstnere tjener flere penge end nogensinde, samtidig med at antallet af udgivelser fra denne gruppe aldrig har været højere.

Det er et par af de opsigtsvækkende konklusioner i en netop offentliggjort rapport fra Piratgruppen om digitaliseringens og pirateriets indflydelse på pladesalget i Danmark.

Er der nu også krise?

- Rapporten kan bruges til at sætte nogle helt grundlæggende spørgsmålstegn ved den krise, som pladebranchen har råbt op om i mange år, siger Sebastian Gjerding, der er talsmand for Piratgruppen.

Ifølge Sebastian Gjerding fortæller rapporten nemlig, at pladesalget ganske vist er faldende.

Men samtidig har musiklivet aldrig været så mangfoldigt, folk går meget oftere til koncerter og de små kunstnere får flere penge fra eksempelvis NCB (Nordisk Copyright Bureau).

- Det er kun de store kunstnere, som mister penge, og det kan sagtens være fordi, at folks købevaner er ændret, siger Sebastian Gjerding.

Rapporten bygger på tal fra pladebranchen selv og stiller skarpt på pladebranchens udvikling fra 1995 til 2005.

Det fortæller cand.mag. Claus Pedersen, som har udarbejdet rapporten på grundlag af tal fra eksempelvis IFPI, Nordisk Copyright Bureau og Koda.

Der er intet at komme efter

- Det er ikke en videnskabelig rapport. Det er et diskussionsoplæg. Videnskaben består i indsamlingen af tal fra vores modstandere, som vi har systematiseret og sammenlignet. De vigtige tal kommer fra hestens mund, så derfor er der intet at komme efter, siger Claus Pedersen.

Rapporten diskuterer, hvad fildeling er, og hvilke muligheder man har for at forhindre det.

Ifølge Claus Pedersen er Piratgruppens holdning, at fildeling ikke kan stoppes, med mindre man grundlæggende ønsker at ændre hele den måde internettet fungerer på.

Hos pladebranche-organisationen IFPI har marketingdirektør Jesper Bay udbedt sig tid til at gennemgå piratgruppens rapport, inden han kommenterer indholdet.

Relevant link

Rapporten fra Piratgruppen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere