Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Tjener millioner på at droppe nørd-snakken

Softwarehuset CapaSystems var indtil marts en teknikorienteret biks befolket med nørder. Så blev medarbejderne enige om en vision og en strategi, og siden da er bruttofortjenesten steget med 50 procent.

Igennem mange år har softwarehuset CapaSystems solgt sine løsninger med fokus på teknikken bag.

Den strategi har givet svingende resultater og kostede fra november sidste år til marts i år ni af de 29 ansatte deres job.

- I marts satte vi os ned i to dage for at finde ud, hvad vi ville og fastlagde en strategi for virksomheden, fortæller Nicolai Stumpe, der samtidig overtog posten som administrerende direktør for CapaSystems.

En afgørende del af strategien er at se på, hvad kunden kan få ud af en system management-løsning fra selskabet snarere end at sælge løsningen på den bagvedliggende teknik.

Omgående resultat
Den økonomiske konsekvens af, at CapaSystems fik sig en strategi og en vision, slog straks overbevisende igennem.

I regnskabsårets første otte måneder fra 1. juli 2005 til 1. marts 2006 havde firmaet en bruttofortjeneste på godt otte millioner kroner.

Men fra udklækningen af strategien først i marts til regnskabsårets afslutning 30. juni nåede CapaSystems en bruttofortjeneste på godt 12 millioner kroner. Det vil sige 50 procent mere på den halve tid.

- Vi har aldrig haft hverken en strategi eller en egentlig vision, så det var virkelig en milepæl for os med den strategi. Og det at kigge på udbyttet for kunden i stedet for teknikken er også en stor ændring i vores lille teknikbiks, fastslår Nicolai Stumpe, der har arbejdet for CapaSystems i forskellige funktioner gennem de sidste 12 år.

MS et nødvendigt onde
Konkurrencen mærker CapaSystems især fra Microsoft, der paradoksalt nok er både samarbejdspartner og konkurrent.

- Microsoft er et nødvendigt onde for, at vi kan eksistere, men samtidig er vi Guldpartner og leverer værktøjer til Microsofts konkurrerende produkt Systems Management Server, siger Nicolai Stumpe.

CapaSystems bruttofortjeneste ligger kun få millioner kroner under omsætningen, der ikke offentliggøres i regnskabet.

Årsagen til den lille forskel er ifølge Nicolai Stumpe, at selskabet ejer sit produkt og kun har få udgifter udover de helt basale til løn et cetera.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.