Unik søgeteknologi får 30 millioner

Den svenske virksomhed bag billedsøgemaskinen Polar Rose får 30 millioner danske venturekroner. "Ideen bag Polar Rose er unik og har potentiel stor gennemslagskraft," siger Claus Højbjerg Andersen, Nordic Venture Partners.

Den svenske iværksættervirksomhed Polar Rose får tilført 30 millioner kroner fra ventureselskabet Nordic Venture Partners. Pengene skal bruges til at bygge videre på virksomhedens unikke søgeteknologi, der kan identificere mennesker ud fra billeder på nettet.

– Ideen bag Polar Rose er unik og har potentiel stor gennemslagskraft. Billedanalyse har hidtil været forbeholdt målrettede applikationer inden for sikkerhed. Men her bruges den til at organisere billeder på nettet og derved forbedre adgangen til information, siger manden med pengene, Claus Højbjerg Andersen, partner i Nordic Venture Partners, der administrerer 2,3 milliarder kroner i 23 selskaber.

At det netop er danske venturepenge, der hældes i den Malmø-baserede virksomhed er ikke tilfældigt.

Polar Rose's administrerende direktør og partner er den danske iværksætter Nikolaj Nyholm, som stiftede Speednames i 1999. Han blev tidligere på året hentet over sundet for at omsætte den svenske billedidentifikationsteknologi til et brugbart produkt og en holdbar forretning.

Tryk på rosen

Teknologien bag billedsøgemaskinen består af et lille program, der finder ansigter i billeder på nettet. Ansigterne markeres med en rose. Et tryk på rosen giver svar på, hvem personen er, og hvem personen ligner. Brugeren kan også skrive information om personen, hvis personen ellers er bekendt.

En tilhørende søgemaskine lagrer de noterede billeder, som bliver stillet til rådighed for alle andre netsurfere. Polar Rose kan også lede efter billeder med for eksempel "bedstemor" eller "Ib fra Brørup" på brugerens online fotoalbum.

En udvalgt skare af brugere får i første omgang lov til at teste Polar Rose-programmet. Efterhånden som kapaciteten øges, bliver gradvist flere brugere lukket ind.

Der vil altid være en gratis version af Polar Rose, mens den første betalingsversion efter planen kommer til årsskiftet. Den kommercielle version af programmet skal blandt andet kunne håndtere billeder på brugerens egen computer.

Gør ligesom Skype

Den måde at markedsføre sig på minder en del om et andet dansk/svensk iværksætterteam. Da Janus Friis og Niklas Zennström lancerede Skype kastede de også deres software gratis på nettet, mens den kommercielle del i form af services og avancerede funktioner kom til senere.

Om den danske investering i virksomheden siger Nikolaj Nyholm, at investeringen er altafgørende for at kunne skalere projektet tilpas hurtigt til at bide sig fast, inden de etablerede søgemaskiner følger efter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere