Cybercity binder abonnenter i strid med reglerne

Cybercity har hidtil bundet kunderne til deres abonnementer i strid med loven ved at kræve længere opsigelsesperioder end 30 dage. Det er sket ved kun at tillade opsigelser til regningsperioders udløb. Samtidig har selskabet nægtet at tilbagebetale forudbetalt abonnement. Efter at Computerworld er gået ind i sagen, lover Cybercity at ændre vilkårene.

Teleloven siger, at telekunder altid kan opsige deres abonnement med 30 dages varsel, når bindingsperioden på seks måneder er udløbet. Uanset hvilken dato i måneden man opsiger sit abonnement.

Det vil sige, at man ikke behøver at vente på, at det for eksempel bliver den første i måneden og heller ikke, at en eventuel regningsperiode udløber.

Derfor kan teleselskaberne ikke kræve, at opsigelsen for eksempel skal ske med et varsel på 30 dage til udløb af en regningsperiode.

Cybercity stiller urimelige krav

Alligevel er der nogle tele- og internetselskaber, der stiller krav om bestemte varsler - i strid med teleloven. Et af dem er Danmarks næststørste ADSL-udbyder, Cybercity, der har over 120.000 ADSL-kunder.

Her kræver man i betingelserne for både telefoni og for bredbåndsinternet, at kunderne opsiger deres abonnement netop med 30 dages varsel til en regningsperiodes udløb.

Men det må man altså ikke.

- Generelt siger reglerne, at efter udløb af bindingsperioden på seks måneder skal man til enhver tid kunne opsige sit abonnement med en måneds varsel. Det vil sige, at opsiger man for eksempel sit abonnement den 3. august, skal man være helt frigjort af abonnementet den 3. september, slår fuldmægtig i IT- og Telestyrelsen Hans Bøgesvang Riis fast.

Cybercity holder på pengene

Men det er ikke det eneste sted, hvor Cybercity har vilkår i strid med reglerne.

Cybercity skriver nemlig også i sine abonnementsbetingelser, at selskabet ikke vil refundere forudbetalt abonnementsafgift, når man opsiger sit abonnement.

Men det krav kan selskabet heller ikke stille.

- Man skal have eventuel forudbetalt abonnementsbetaling igen, når man opsiger sit abonnement efter bindingsperiodens udløb. Det vil sige, hvis man for eksempel den 1. august har forudbetalt for tre måneder, og derefter opsiger sit abonnement den 17. august med virkning fra den 17. september, skal man have pengene igen for den del af perioden, der ligger efter 17. september, siger Hans Bøgesvang Riis, fuldmægtig i IT- og Telestyrelsen.

Der gives altså ikke noget sted i lovgivningen teleselskaberne ret til at kræve abonnementsbetaling ud over de 30 dage fra opsigelsesdagen, hverken direkte eller indirekte.

Har man betalt abonnement for mere end de 30 dage frem, skal tele- eller internetselskabet refundere betalingen forholdsmæssigt.

Lover bod og bedring

Hos Cybercity er man efter Computerworlds henvendelse om sagen gået i gang med at ændre vilkårene og lave om i it-systemet, så kunderne ikke længere oplever bindingsperioder i strid med reglerne, og at Cybercity holder på forudbetalt abonnement.

- Det er selvfølgelig ikke i orden, at vores vilkår er i strid med reglerne. Jeg har sat en rettelse af vores vilkår i gang, så vilkårene senest på søndag den første oktober vil overholde reglerne, siger Henrik Skov, der er markedsdirektør i Cybercity.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere