Dansk Tetra-firma skal bekæmpe terror i Jordan

Damm Cellular Systems i Sønderborg skal sammen med franske Thales Communication levere et Tetra-baseret kommunikationssystem til Jordan. Ordren kan åbne døren til andre lande i regionen for den danske televirksomhed.

Det er på en trist baggrund, at ordren er kommet i hus, men ikke desto mindre har sønderjyske Damm Cellular Systems god grund til at glæde sig over, at virksomheden nu skal levere et omfattende Tetra-netværk (Terrestrial Trunked Radio) til Jordan.

Netværket skal bruges til at sikre, at der kan kommunikeres på tværs af myndighederne ved eventuelle terrorangreb.

Samarbejder med fransk virksomhed

Det er det franske Thales Communication, der er hovedleverandør, men også Damm Cellular Systems, der samarbejder med Thales, vil tjene et tocifret millionbeløb på ordren til Jordan.

- Vi leverer radiosystemerne, hvilket vil sige de bagvedliggende basestation-systemer og det programmel, der skal bruges, for at man kan lave Tetra netværk, fortæller salgsdirektør Moritz Hynkemejer fra Damm Cellular Systems.

Thales opgave er at sikre selve installationen og integrationen i Jordan samt at levere en række applikationer.

Terrortrussel giver muligheder

Jordans behov for et nyt kommunikationsnet til de forskellige beredskabs- og sikkerhedsmyndigheder udspringer blandt andet af, at landet sidste år blev ramt af terrorangreb på tre hoteller, der kostede mange menneskeliv.

Dengang viste det sig, at der var store kommunikationsproblemer mellem de forskellige myndigheder i landet.

- Så besluttede Jordan, at man nu ville have et net, så man kan kommunikere på tværs af de forskellige sikkerhedsmyndigheder, hvis lignende situationer opstår. I hvert fald kan man sikre, at man får en bedre kommunikation på tværs af de forskellige enheder med det her net, siger Moritz Hynkemejer.

Netop terrortruslen i både Mellemøsten og andre områder i verden, kan vise sig at resultere i yderligere ordrer til Damm Gruppen, der beskæftiger omkring 50 medarbejdere og henter cirka 85 procent af omsætningen på eksportmarkederne.

- Behovet er det samme i mange andre lande. Tetra er på vej til at vinde udbredelse rundt omkring i hele verden, og der er ikke nogen tvivl om, at ud over Europa, så er Mellemøsten også et interessant område, ligesom det også er tilfældet med Fjernøsten og Syd- og Mellemamerika, fortæller Moritz Hynkemejer.

Tetra kan bruges til mange ting

Salgsdirektøren ønsker ikke at afsløre, hvor stor ordren præcis er, men han fortæller, at virksomheden allerede har det mandskab, man har brug for til opgaven.

De første leverancer til Jordan falder i januar, og første fase af nettet på mere end 70 basestationer er planlagt til levering og færdig installering i løbet af efteråret 2007.

Tetra-standarden bruges efterhånden i mere end 70 lande til alt lige fra beredskabet til militæret og store begivenheder som for eksempel de Olympiske Lege i Athen.

Damm Cellular Systems er også med i kampen om at levere det kommende danske nødberedskabsnet, der også er baseret på Tetra.

Her er Damms Tetrastar gået sammen i et konsortium med, SAAB Communications, Mærsk Data Defence og ELTEL Network Telecom.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere