Dansk Tetra-firma skal bekæmpe terror i Jordan

Damm Cellular Systems i Sønderborg skal sammen med franske Thales Communication levere et Tetra-baseret kommunikationssystem til Jordan. Ordren kan åbne døren til andre lande i regionen for den danske televirksomhed.

Det er på en trist baggrund, at ordren er kommet i hus, men ikke desto mindre har sønderjyske Damm Cellular Systems god grund til at glæde sig over, at virksomheden nu skal levere et omfattende Tetra-netværk (Terrestrial Trunked Radio) til Jordan.

Netværket skal bruges til at sikre, at der kan kommunikeres på tværs af myndighederne ved eventuelle terrorangreb.

Samarbejder med fransk virksomhed

Det er det franske Thales Communication, der er hovedleverandør, men også Damm Cellular Systems, der samarbejder med Thales, vil tjene et tocifret millionbeløb på ordren til Jordan.

- Vi leverer radiosystemerne, hvilket vil sige de bagvedliggende basestation-systemer og det programmel, der skal bruges, for at man kan lave Tetra netværk, fortæller salgsdirektør Moritz Hynkemejer fra Damm Cellular Systems.

Thales opgave er at sikre selve installationen og integrationen i Jordan samt at levere en række applikationer.

Terrortrussel giver muligheder

Jordans behov for et nyt kommunikationsnet til de forskellige beredskabs- og sikkerhedsmyndigheder udspringer blandt andet af, at landet sidste år blev ramt af terrorangreb på tre hoteller, der kostede mange menneskeliv.

Dengang viste det sig, at der var store kommunikationsproblemer mellem de forskellige myndigheder i landet.

- Så besluttede Jordan, at man nu ville have et net, så man kan kommunikere på tværs af de forskellige sikkerhedsmyndigheder, hvis lignende situationer opstår. I hvert fald kan man sikre, at man får en bedre kommunikation på tværs af de forskellige enheder med det her net, siger Moritz Hynkemejer.

Netop terrortruslen i både Mellemøsten og andre områder i verden, kan vise sig at resultere i yderligere ordrer til Damm Gruppen, der beskæftiger omkring 50 medarbejdere og henter cirka 85 procent af omsætningen på eksportmarkederne.

- Behovet er det samme i mange andre lande. Tetra er på vej til at vinde udbredelse rundt omkring i hele verden, og der er ikke nogen tvivl om, at ud over Europa, så er Mellemøsten også et interessant område, ligesom det også er tilfældet med Fjernøsten og Syd- og Mellemamerika, fortæller Moritz Hynkemejer.

Tetra kan bruges til mange ting

Salgsdirektøren ønsker ikke at afsløre, hvor stor ordren præcis er, men han fortæller, at virksomheden allerede har det mandskab, man har brug for til opgaven.

De første leverancer til Jordan falder i januar, og første fase af nettet på mere end 70 basestationer er planlagt til levering og færdig installering i løbet af efteråret 2007.

Tetra-standarden bruges efterhånden i mere end 70 lande til alt lige fra beredskabet til militæret og store begivenheder som for eksempel de Olympiske Lege i Athen.

Damm Cellular Systems er også med i kampen om at levere det kommende danske nødberedskabsnet, der også er baseret på Tetra.

Her er Damms Tetrastar gået sammen i et konsortium med, SAAB Communications, Mærsk Data Defence og ELTEL Network Telecom.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere