Vinder fundet:Han er Danmarks bedste CIO: Martin Wood vinder Årets CIO 2024

Skoleelever går til frokost via biometrisk adgang

I Skotland betaler eleverne på Todholm Primary School for frokosten ved at holde hånden over en håndflade-læser. Systemet kan udvides til adgangskontrol og til at holde styr på, hvem der kommer til timerne.

Formålet med at installere håndfladelæsere på den skotske Todholm Primary School er at få skoleleverne til at spise sundere.

Systemet baserer sig på et infrarødt billede af brugerens hånd. Billedet viser mønstret af vener under huden, deres position og de punkter, hvor de krydser hinanden, og herudfra kan en algoritme identificere brugeren.

Æv bæv, du er fattig

Nogle elever fra lavindkomst-familier har ret til gratis frokost i Skotland, men undlader ofte at spise, fordi de hidtidige metoder med en separat kø og forskelligt farvede billetter udstillede, hvem der kom fra en fattig familie.

Med håndfladeskanneren er alle lige, og oven i købet sikrer billedet af håndfladens vener ifølge producenten Fujitsu en højere sikkerhed end konkurrerende teknologier som stemmegenkendelse, fingeraftryk og iris-skan.

Det tager i dag tre sekunder for systemet at genkende en elev, men den tid bliver halveret med en ny version af læseren, der er på trapperne.

Fujitsu står bag

Inden i læserne, der produceres af Yarg Biometrics i Glasgow, sidder håndflade-vene-skanneren, som japanske Fujitsu står bag. Den samme skanner bruges i tusinder af bankernes kontant-automater i Japan.

- Børnene elsker at bruge skanneren. Det er ren James Bond, siger Alan Cunningham, administrerende direktør for Yarg Biometrics, der laver de fædige læsere.

På længere sigt vil håndflade-læserne også kunne bruges til adgangskontrol og til at "krydse" eleverne af i de klasser, de går til.

Yarg har arbejdet sammen med Fujitsu om at udvikle den håndflade-venelæser, der bruges i den skotske skole.

Står det til myndighederne skal systemet udbredes til samtlige 1.800 skotske folkeskoler og der er øremærket næsten 800 millioner kroner til projektet, der har fået tilnavnet ”Hungry for Success."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Day 2024

Vi går også bag om it-sikkerhedsbranchens modeord og giver dig indsigt i, hvordan du orkestrerer sikkerhedsindsatsen med henblik på at samle overblikket over din sikkerhedsinfrastruktur. Samt drøfte hvordan du afvejer sikkerhed mod produktivitet og navigerer mest hensigtsmæssigt i en tid, hvor store dele af infrastrukturen og centrale services driftes uden for virksomhedens fire vægge.

11. juni 2024 | Læs mere


Dynamics 365 FO: Effektiv opgradering fra AX og nye, værdiskabende funktioner

Vær med på dette webinar, hvor eksperter fra CGI stiller skarpt på udvalgte funktioner og nyheder i Dynamics 365 FO inden for planlægning og lagerstyring. Hør også om et vellykket opgraderingsprojekt hvor en Dynamics AX-installation blev erstattet med en fremtidssikker 365 FO, hurtigt og effektivt.

11. juni 2024 | Læs mere


People Tech 2024

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. juni 2024 | Læs mere