BREAKING:Dramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Musikbranche: Udbydere skal lukke for Allofmp3

Pladeselskabernes organisation IFPI ryster på hovedet af TDC, Cybercity og Telia, der stadig holder adgangen til Allofmp3.com åben for kunderne. Internetudbyderne har en moralsk forpligtelse, lyder meldingen fra IFPI, der nu overvejer næste skridt i sagen.

Hos pladeselskabernes rettighedsorganisation IFPI ryster formand Jens-Otto Paludan på hovedet af de internetudbydere, der i går fortalte Computerworld, at man har besluttet at opretholde adgangen til den russiske musiktjeneste AllofMP3.

Udmeldingen kommer, efter at fogedretten i sidste uge tvang Tele2 til at lukke for adgangen til AllofMP3.

Dommen fra fogedretten har dog ikke fået hverken TDC, Cybercity eller Telia Stofa til at lukke for adgangen for musiktjenesten, og det undrer Jens-Otto Paludan, formand for IFPI.

- Nu er det jo frisk viden, men det kommer bag på mig, at man ikke vil rette sig efter den klare afgørelse, der er faldet. Jeg havde da håbet, at man ville forholde sig til, at der nu er blevet truffet en afgørelse om, hvad teleudbydernes rolle er, lyder det fra Jens-Otto Paludan.

Moralsk forpligtelse

De tre internetudbydere har indtil videre valgt at afvente udviklingen i sagen, eftersom de endnu ikke har modtaget noget krav fra hverken IFPI eller fogedretten.

Det kan dog meget vel være på vej.

- Det undrer mig da, at man siger, som man gør. Jeg ved slet ikke, om man kan tillade sig ikke at foretage sig noget, så det skal nu undersøges af de juridiske eksperter, siger Jens-Otto Paludan.

Han mener, at internetudbyderne har en moralsk forpligtelse til at være med til at bekæmpe eventuelle kriminelle handlinger, der foregår via det internet, som de stiller til rådighed.

- Jeg mener godt, at man kan tale om en moralsk forpligtelse her. Her har vi en tjeneste, som alle ved er ulovlig – inklusive alle teleudbyderne. Hvis man formidler bredbånd ud til Danmark, så synes jeg, at det er helt rimeligt, at der er en form for grænsekontrol, og det er lige præcis den, de kan lave her, siger Jens-Otto Paludan.

Nye sager på vej

Han oplyser, at Danmark ikke er det eneste land, hvor IFPI vil køre sager mod internetudbydere med krav om lukning af adgangen til AllofMP3, ligesom der også kan blive tale om krav om lukning af andre online-tjenester.

Og Jens-Otto Paludan giver ikke meget for teleindustriens udmeldinger om, at fogedrettens dom er et skråplan.

- Set fra min position er det helt rimeligt, at der bliver indbygget et ansvar, så man ikke bare kan sige: ”Det må de selv finde ud af”. Det er simpelthen for tyndt, mener han.

Tele2 har kæret dommen fra fogedretten til Landsretten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere