Musikbranche: Udbydere skal lukke for Allofmp3

Pladeselskabernes organisation IFPI ryster på hovedet af TDC, Cybercity og Telia, der stadig holder adgangen til Allofmp3.com åben for kunderne. Internetudbyderne har en moralsk forpligtelse, lyder meldingen fra IFPI, der nu overvejer næste skridt i sagen.

Hos pladeselskabernes rettighedsorganisation IFPI ryster formand Jens-Otto Paludan på hovedet af de internetudbydere, der i går fortalte Computerworld, at man har besluttet at opretholde adgangen til den russiske musiktjeneste AllofMP3.

Udmeldingen kommer, efter at fogedretten i sidste uge tvang Tele2 til at lukke for adgangen til AllofMP3.

Dommen fra fogedretten har dog ikke fået hverken TDC, Cybercity eller Telia Stofa til at lukke for adgangen for musiktjenesten, og det undrer Jens-Otto Paludan, formand for IFPI.

- Nu er det jo frisk viden, men det kommer bag på mig, at man ikke vil rette sig efter den klare afgørelse, der er faldet. Jeg havde da håbet, at man ville forholde sig til, at der nu er blevet truffet en afgørelse om, hvad teleudbydernes rolle er, lyder det fra Jens-Otto Paludan.

Moralsk forpligtelse
De tre internetudbydere har indtil videre valgt at afvente udviklingen i sagen, eftersom de endnu ikke har modtaget noget krav fra hverken IFPI eller fogedretten.

Det kan dog meget vel være på vej.

- Det undrer mig da, at man siger, som man gør. Jeg ved slet ikke, om man kan tillade sig ikke at foretage sig noget, så det skal nu undersøges af de juridiske eksperter, siger Jens-Otto Paludan.

Han mener, at internetudbyderne har en moralsk forpligtelse til at være med til at bekæmpe eventuelle kriminelle handlinger, der foregår via det internet, som de stiller til rådighed.

- Jeg mener godt, at man kan tale om en moralsk forpligtelse her. Her har vi en tjeneste, som alle ved er ulovlig – inklusive alle teleudbyderne. Hvis man formidler bredbånd ud til Danmark, så synes jeg, at det er helt rimeligt, at der er en form for grænsekontrol, og det er lige præcis den, de kan lave her, siger Jens-Otto Paludan.

Nye sager på vej
Han oplyser, at Danmark ikke er det eneste land, hvor IFPI vil køre sager mod internetudbydere med krav om lukning af adgangen til AllofMP3, ligesom der også kan blive tale om krav om lukning af andre online-tjenester.

Og Jens-Otto Paludan giver ikke meget for teleindustriens udmeldinger om, at fogedrettens dom er et skråplan.

- Set fra min position er det helt rimeligt, at der bliver indbygget et ansvar, så man ikke bare kan sige: ”Det må de selv finde ud af”. Det er simpelthen for tyndt, mener han.

Tele2 har kæret dommen fra fogedretten til Landsretten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Microsofts skovler penge ind under coronakrisen: Særligt et forretningsområde buldrer frem
Endnu engang kan den amerikanske it-gigant Microsoft fremvise et imponerende regnskab midt under den globale coronakrisen. Særligt det stigende hjemmearbejde verden over er godt nyt for selskabet.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.