Chr. Rovsing klar med endnu en børsnotering

En af dansk it's gamle kæmper, Christian Rovsing, forventer, at en børsnotering af softwarevirksomheden Rovsing udover at indbringe 60-70 millioner kroner kan blive en murbrækker til amerikanske og europæiske kunder.

Christian Rovsing, der er en af de absolutte veteraner i den danske it-branche går på børsen med softwarehuset Rovsing A/S, og det er ikke den karismatiske it-pioners første entre på børsen.

Tilbage i 1994 var Chr. Rovsing medstifter af batteriproducenten Danionics, der blev noteret på Københavns Fondsbørs i januar 2001. Rovsing selv sad som bestyrelsesformand i selskabet frem til 2000.

Mellem 60 og 70 mio.
Børsnoteringen af Rovsing A/S, der ventes at indbringe mellem 60 og 70 millioner kroner, skal ifølge bestyrelsesformand Søren Anker Rasmussen også tjene som en døråbner til amerikanske og europæiske kunder inden for rumfarts- og automobilindustrien.

- Vi tager de erfaringer og den viden, vi har fra forsvarsindustrien, og tilbyder den til forsvars- og bilindustrien. Biler vil i fremtiden have over 100 software-komponenter, der skal spille optimalt sammen. Og det er netop vores styrke, siger Søren Anker Rasmussen til Børsen Nyhedstjeneste, BNT.

Signal om seriøsitet
Virksomheden er forholdsvis stærk rent finansielt, men vil gerne børsnoteres for at sende et signal om seriøsitet til de betydende kunder både i Europa og i USA.

Derfor sker børsnoteringen heller ikke på en af de mindre børser, men på Københavns Fondsbørs - OMX.

De seneste år har selskabet Rovsing præsteret en årlig vækst på 20-30 procent.

Omsætningen er især kommet fra opgaver løst for den europæiske rumindustri, med European Space Agency (ESA) som den største kunde.

Rovsing deltager gennem samarbejdet med ESA i udviklingen af det europæiske navigationssystem Galileo og en europæisk rumfærge.

Virksomhedens speciale er test af softwaresystemer, og den har i sit CV referencer til både Nato og CERN.

Student fra Vestre Borgerdyd
Christian Rovsing blev født i 1936 og var fra 1963 han direktør for Christian Rovsing A/S, der gik konkurs i 1984. En del aktiviteter blev ført videre i Christian Rovsing af 1984 A/S og andre virksomheder.

Blandt de mere kendte danske it-virksomheder, som havde deres rødder enten i Rovsing-medarbejdere eller i teknologier, der oprindeligt var udviklet hos Rovsing, var for blot at nævne nogle CRI, CMA, Dataco, Olicom, Cocom, Procos, Uniras og Scanview.

Prominente forhenværende
Også en række Rovsing-medarbejdere blev i de følgende år markante it-topchefer og iværksættere.

Det gælder blandt mange andre tidligere formand for IT-Brancheforeningen Claus Jepsen (CMA), Lars Stig Nielsen (Olicom), Asbjørn Smitt (Olicom, Contex), Steen Hansen, Jens Langeland Knudsen og Chris Krishnaswamy (CRI), Søren Anker Rasmussen (Procos), Jørgen H. Nielsen (Seven Technologies), Samir Lehaff (TouchWave), Jørgen Balle (Oracle Danmark), Jørgen Staal (Enator) og Ragnar Norddahl (Apollo Computer, Tata).

Udbudsprisen for de nye aktier bliver 10,65 kroner per aktie, og selve salgsperioden løber fra 13. til 24. november. Børsprospektet er tilgængeligt i dag, og startdatoen for aktiernes frie handel bliver sandsynligvis 5. december.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitaliseringsledelse 2.0

Anvendelsen af digital teknologi i virksomheder er under en radikal transformation. Det kan du få fuld indsigt i på denne unikke konference hvor vi sætter fuldt fokus på den afgørende digitaliseringsledelse.

18. december 2018 | Læs mere


ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Legendarisk storage-guru vil overtage verdensherredømmet: ”Vores teknologi er den eneste, der kan hjælpe it-chefen i store virksomheder med at løse puslespillet med dataeksplosionen.”
Interview: Det israelske storage-ikon, Moshe Yanai, der er kendt for EMC's Symmetrix-produkt, har i al stilhed etableret virksomheden Infinidat. Han er nu på en mission om at overtage storage-markedet med, hvad han kalder for en revolutionerende teknologi, som med tiden vil udgøre storage-infrastrukturen i skyen. "Med tiden vil Amazon, Azure, Google og andre store serviceleverandører vælge vores løsning."
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Gratis e-bog: Mister du pusten på BI-bjergetapen? Tag den lige vej i stedet!
Denne e-bog er relevant for dig der sidder i en virksomhed, der allerede arbejder med Dynamics 365 for Finance & Operations, eller som overvejer at få det. Det er din genvej til at komme tilbage på BI-motorvejen, hurtigt og på den rigtige måde. Du finder ud af hvordan du kommer ud over bumpene og uden om hullerne på bjergvejen med CBI Plugin, så du igen kommer tilbage på motorvejen og kan køre direkte mod målet. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du kommer over – eller helt undgår – de største bump på bjergetapen.