Encyklopædien er kommet på nettet

Gyldendal åbner i dag for onlineudgaven afl Den Store Danske Encyklopædi, hvor mere end 250.000 leksikonartikler kun venter på at blive læst.

Danmarks nationalleksikon – Den Store Danske Encyklopædi – er kommet på internettet. Fra i dag er det blevet muligt at søge i og læse mere end 250.000 opdaterede danske leksikonartikler online. Adgangen til encyklopædien er dog ikke en gratis fornøjelse, men vil koste 599 kroner, som så giver adgang til tjenesten i et år.

I bogform indeholder encyklopædien 115.000 artikler og det første bind udkom i 1994, mens det foreløbigt sidste supplementsbind blev sendt på gaden i år. Samlet koster dette værk 25.000 kroner, så 600 kroner for et års adgang til mere end dobbelt så mange artikler, er langt fra dyrt.

Projektet med at få encyklopædien gjort tilgængelig på nettet er støttet med 8 millioner kroner af Augustinusfonden, hvor beløbet udbetales over de næste fem år. Gyldendal, der udgiver encyklopædien, forventer dog, at onlineudgaven vil kunne trives på kommercielle vilkår inden længe, i hvilket tilfælde støttebidraget vil blive betalt tilbage til fonden.

Gyldendal har planer om dagligt at opdatere leksikonets onlineudgave og træder således for alvor ind i en ny verden, hvor indhold ikke kun handler om bøger og enkelte cd-udgivelser.

Udover de egentlige leksikonartikler, vil encyklopædien også indeholde 10.000 illustrationer og mere end 1.000 film-og lydklip, som kan forklare mere om de enkelte emner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.