Encyklopædien er kommet på nettet

Gyldendal åbner i dag for onlineudgaven afl Den Store Danske Encyklopædi, hvor mere end 250.000 leksikonartikler kun venter på at blive læst.

Danmarks nationalleksikon – Den Store Danske Encyklopædi – er kommet på internettet. Fra i dag er det blevet muligt at søge i og læse mere end 250.000 opdaterede danske leksikonartikler online. Adgangen til encyklopædien er dog ikke en gratis fornøjelse, men vil koste 599 kroner, som så giver adgang til tjenesten i et år.

I bogform indeholder encyklopædien 115.000 artikler og det første bind udkom i 1994, mens det foreløbigt sidste supplementsbind blev sendt på gaden i år. Samlet koster dette værk 25.000 kroner, så 600 kroner for et års adgang til mere end dobbelt så mange artikler, er langt fra dyrt.

Projektet med at få encyklopædien gjort tilgængelig på nettet er støttet med 8 millioner kroner af Augustinusfonden, hvor beløbet udbetales over de næste fem år. Gyldendal, der udgiver encyklopædien, forventer dog, at onlineudgaven vil kunne trives på kommercielle vilkår inden længe, i hvilket tilfælde støttebidraget vil blive betalt tilbage til fonden.

Gyldendal har planer om dagligt at opdatere leksikonets onlineudgave og træder således for alvor ind i en ny verden, hvor indhold ikke kun handler om bøger og enkelte cd-udgivelser.

Udover de egentlige leksikonartikler, vil encyklopædien også indeholde 10.000 illustrationer og mere end 1.000 film-og lydklip, som kan forklare mere om de enkelte emner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.