FDIH frygter følgerne af Allofmp3-sagen

Den danske internethandels forening, FDIH, frygter de konsekvenser kendelsen mod Tele2 kan få. Det et helt galt at involvere internetudbydere i denne type sager om ophavsret, mener foreningen.

Sagen om Allofmp3.com og den fogedretskendelse, der i den forbindelse er blevet afsagt mod internetudbyderen Tele2, handler ikke kun om at forfølge ophavsretten inden for sager om rettigheder til musik.

Det er de videre perspektiver og konsekvenserne af kendelsen, man må stille sig kritisk overfor, mener FDIH, Foreningen for Dansk Internet Handel.

Helt forkert
- Som udgangspunkt er det efter vores opfattelse helt forkert at benytte internetudbyderne i tvister om ophavsrettigheder, siger Morten Kamper, der er direktør i FDIH.

Synspunktet sekunderes af foreningens bestyrelses-formand Claus Hjorting.

Han peger på, at det er en afgørende forudsætning for e-handelens succes, at internetudbyderne er neutrale og indskrænker sig til at videreformidle trafikken på internettet.

FDIH frygter, at fogedretskendelsen kan skabe grundlag for, at virksomhed A’s internetforbindelse kan lukkes, såfremt virksomhed B fremsætter et ophavsretligt krav og hævder, at rettigheder er blevet overtrådt.

- Afgørelsen vækker frygt for, at tvister om ophavsrettigheder i fremtiden vil kunne bruges til at lukke mange virksomheder, der driver deres aktivitet over nettet. Vi frygter, at det vil blive et våben, som kan bruges til at lukke en konkurrent ved at klage over påståede krænkelser, siger Claus Hjorting.

Frygter for fremtiden
Frygten fra FDIH’s side handler derfor i høj grad om, hvordan Tele2-kendelsen vil blive brugt fremover.

- For hvad sker der, når man først har lavet et hul i plankeværket, spørger Morten Kamper.

Et eksempel på en sag, der kunne falde ind under FDIH’s bekymring er, hvis en virksomhed i forbindelse med sit årsregnskab vælger at have et billede af hovedsædet med en tilfældig bil placeret udenfor.

Årsregnskabet placeres på virksomhedens websted, hvorefter bilfabrikanten efterfølgende rejser krav om, at adgangen til virksomhedens websted skal lukkes, da rettighederne er krænket.

Den type sager vil det være helt galt at involvere internetudbyderne i, mener man hos FDIH, og netop derfor er man meget tilfredse med, at fogedrettens afgørelse er kæret til landsretten.

- Vi ser frem til, at landsretten behandler sagen, og forhåbentligt når til et andet og mere hensigtsmæssigt resultat for dansk e-handel, lyder det fra Claus Hjorting.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.