IBM: Vi har tærsket nok langhalm på det her

IBM ønsker så få klausuler som muligt, men har iøvrigt ingen kommentarer til selskabet jobkartel-aftale med A.P. Møller - Mærsk Gruppen. "Vi har tærsket nok langhalm på det her", lyder det fra IBM's direktør.

IBM's danske direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, har ingen kommentarer til Computerworlds afsløring af, at IBM har underskrevet den hidtil største kendte danske jobkartel-aftale med A.P. Møller - Mærsk Gruppen.

- Vi har ikke yderligere at tilføje, end det vi har sagt allerede, siger Lars Mikkelgaard-Jensen.

- I vil heller ikke sige, hvorfor det var nødvendigt at indgå aftalen?

- Nej. Vi har efterhånden tærsket meget langhalm på den her sag og udtalt os, som vi kan og vil, og vi har ikke yderligere kommentarer.

- Blev aftalen indgået for at undgå medarbejderflugt tilbage til A.P. Møller-Mærsk fra Mærsk Data?

- Altså hør nu. Nu prøver jeg at sige det samme en gang til, som er, at vi ikke har flere kommentarer.

Ønsker så få klausuler som muligt
Før Computerworld fik fat i direktør Lars Mikkelgaard-Jensen, har den presseansvarlige hos IBM Marie-Louise Arnfast forklaret virksomhedens indstilling til non-solicitationsaftaler.

- IBM’s generelle holdning er, at vi ønsker så få klausuler som overhovedet muligt. Vi tror på, at det er gavnligt for os, og for it-branchen som helhed, at arbejdsmarkedet er så mobilt og fleksibelt som muligt, har hun skrevet i en mail til Computerworld.

Samtidig har Marie-Louise Arnfast forklaret, at IBM som led i integrationen af Mærsk Data er i gang med en proces, der tilpasser tidligere indgåede kontraktforhold til denne politik, men at pressen i øvrigt ikke er det rigtige sted at diskutere indholdet i enkeltkontrakter.

På spørgsmålet om, hvorvidt IBM netop har forlænget rammeaftalen med A.P. Møller-Mærsk - inklusive non-solicitationsaftalen - i yderligere 18 måneder, afviger hun dog fra denne politik.

- Vi har ikke netop forlænget en non-solicitationsaftale i yderligere 18 måneder, lyder udsagnet.

Udover dette har Marie-Louise Arnfast ikke yderligere kommentarer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.