Comendo går på børsen

Endnu et dansk it-firma er på vej til en børsnotering. Sikkerhedsfirmaet Comendo offentliggør i morgen prospekt på to millioner nye aktier. Salget begynder 11. december.

Sikkerhedsfirmaet Comendo er på vej på Københavns Fondsbørs.

Firmaet vil udbyde to millioner nye aktier til en fast pris på 7,50 kroner fra 11. december, oplyser firmaet.

Allerede i morgen fredag offentliggør Comendo børsprospektet på de to millioner aktier, som firmaets bestyrelse tidligere har besluttet at udbyde.

Maksimalt 7.000 aktier
Aktierne kommer i offentligt udbud og har en fast pris af 7,50 kroner stykket.

Men der bliver maksimalt mulighed for at købe 7.000 aktier per investor, svarende til en samlet investering i sikkerhedsfirmaet på 52.500 kroner.

Udbudsperioden varer blot to dage, idet salget begynder 11. december og lukker 13. december i år. Og det er en noget kortere tegnningsperiode end normalt.

- På basis af vores forventning til interessen for vores aktier føler vi ikke det er nødvendigt at have mere tid, siger Martin Sundahl, der er administrerende direktør i Comendo.

Martin Sundahl har tidligere fortalt, at den kapital, som noteringen genererer, skal bruges til at købe selskaber op, så firmaet kan sikre fremtidig vækst. og det er fortsat hensigten at bruge blandt andet de omkring 15 millioner, aktieudbuddet vil hive hjem til dette, understreger han.

Comendo købte i efteråret 2004 sikkerhedsfirmaet Virus112 af Eurotrust, som er noteret på Nasdaq-børsen i New York. Prisen var dengang godt 15 millioner kroner.

Satser på Spanien
Comendo er netop begyndt at plante frø i Spanien, som direktøren ser som et udyrket marked, fordi teknologien og infrastrukturen i landet halter lidt bagefter.

Derudover har firmaet partnere i de fleste europæiske lande, som giver mulighed for ekspansion.

Comendo stiller sig med planerne op i en lange række af it-børsnoteringer i den seneste tid, som omfatter selskaber som Zepto, Mondo, Rovsing og Notabene, der enten er blevet noteret på enten Fondsbørsen eller den mindre First North-minibørs.

- Vi startede uden tæpper på gulvene i 2001. Nu har vi kontorer i fire lande. Ja, det er da selvfølgelig en drøm det her, siger Martin Sundahl.

Aktierne skal spredes
Comendo består af seks enheder med Comendo som moderselskab.

Ifølge firmaet er det en forudsætning for transaktionens gennemførelse, at der kan opnås en tilfredsstillende spredning af selskabets aktier.

Martin Sundahl er selskabets største enkelt-aktionær med 57 procent af aktierne, mens finansmanden Peter Forchhammers investeringsselskab, Synerco, ejer de resterende 43 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.