Comendo går på børsen

Endnu et dansk it-firma er på vej til en børsnotering. Sikkerhedsfirmaet Comendo offentliggør i morgen prospekt på to millioner nye aktier. Salget begynder 11. december.

Sikkerhedsfirmaet Comendo er på vej på Københavns Fondsbørs.

Firmaet vil udbyde to millioner nye aktier til en fast pris på 7,50 kroner fra 11. december, oplyser firmaet.

Allerede i morgen fredag offentliggør Comendo børsprospektet på de to millioner aktier, som firmaets bestyrelse tidligere har besluttet at udbyde.

Maksimalt 7.000 aktier
Aktierne kommer i offentligt udbud og har en fast pris af 7,50 kroner stykket.

Men der bliver maksimalt mulighed for at købe 7.000 aktier per investor, svarende til en samlet investering i sikkerhedsfirmaet på 52.500 kroner.

Udbudsperioden varer blot to dage, idet salget begynder 11. december og lukker 13. december i år. Og det er en noget kortere tegnningsperiode end normalt.

- På basis af vores forventning til interessen for vores aktier føler vi ikke det er nødvendigt at have mere tid, siger Martin Sundahl, der er administrerende direktør i Comendo.

Martin Sundahl har tidligere fortalt, at den kapital, som noteringen genererer, skal bruges til at købe selskaber op, så firmaet kan sikre fremtidig vækst. og det er fortsat hensigten at bruge blandt andet de omkring 15 millioner, aktieudbuddet vil hive hjem til dette, understreger han.

Comendo købte i efteråret 2004 sikkerhedsfirmaet Virus112 af Eurotrust, som er noteret på Nasdaq-børsen i New York. Prisen var dengang godt 15 millioner kroner.

Satser på Spanien
Comendo er netop begyndt at plante frø i Spanien, som direktøren ser som et udyrket marked, fordi teknologien og infrastrukturen i landet halter lidt bagefter.

Derudover har firmaet partnere i de fleste europæiske lande, som giver mulighed for ekspansion.

Comendo stiller sig med planerne op i en lange række af it-børsnoteringer i den seneste tid, som omfatter selskaber som Zepto, Mondo, Rovsing og Notabene, der enten er blevet noteret på enten Fondsbørsen eller den mindre First North-minibørs.

- Vi startede uden tæpper på gulvene i 2001. Nu har vi kontorer i fire lande. Ja, det er da selvfølgelig en drøm det her, siger Martin Sundahl.

Aktierne skal spredes
Comendo består af seks enheder med Comendo som moderselskab.

Ifølge firmaet er det en forudsætning for transaktionens gennemførelse, at der kan opnås en tilfredsstillende spredning af selskabets aktier.

Martin Sundahl er selskabets største enkelt-aktionær med 57 procent af aktierne, mens finansmanden Peter Forchhammers investeringsselskab, Synerco, ejer de resterende 43 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.