IBM: Nu skal ansatte få besked om jobkarteller

IBM vil i de kommende dage give mundtlig besked til at de medarbejdere, der er omfattet af en jobkartel-aftale, lyder det i en intern meddelelse. Fagforbund er dog ikke tilfreds.

IBM i Danmark vil i de kommende dage klart og kontant give besked til alle de medarbejdere, der er omfattet af en af selskabets jobkartel-aftaler.

Det fremgår af en besked, som selskabets administrerende direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, har lagt ud på selskabets intranet 29. november.

- Har du ikke inden den 15. december modtaget direkte besked om, at du er omfattet af en jobklausul, kan du gå ud fra, at du ikke er omfattet, eller at IBM ikke ønsker at håndhæve en sådan klausul, skriver direktøren.

Han erkender samtidig i beskeden, at IBM i ikke har været god nok til at melde ud om, hvem der er omfattet af aftalen.

Hård kritik fra fagforbund
Det er anden gang, at Lars Mikkelgaard-Jensen vælger at informere IBM's medarbejdere om de såkaldte jobkarteller, siden Computerworld i forrige uge kunne afsløre, at selskabet har en hemmelig jobkartel-aftale med A.P. Møller - Mærsk Gruppen.

Afsløringen af den hemmelige aftale, der hindrer en lang række medarbejdere i at skifte job til det andet selskab, har blandt andet fået fagforbundet Prosa til at sagsøge IBM på et medlems vegne.

Og kritikken er stadig hård, selv om IBM-toppen med udmeldingen åbentlyst forsøger at tage brodden ud af kartel-sagen.

– Det er jo falsk tryghed, hvis IBM ikke ændrer aftalen med A.P. Møller. Selv om IBM ikke vil håndhæve aftalen, betyder det jo ikke, at A.P. Møller heller ikke vil gøre det, siger faglig sekretær Hanne Lykke Jespersen fra Prosa.

Hun er samtidig utilfreds med, at IBM vælger at orientere de ramte medarbejdere mundtligt.

- Det har absolut ingen værdi. Kun skriftlige garantier i for eksempel ansættelseskontrakter tæller, siger hun.

IBM: Ingen kommentarer til interne beskeder
IBM meddeler i en mail til Computerworld, at selskabet ikke vil kommentere interne meddelelser.

Kommunikationschef Marie-Louise Arnfast skriver dog i e-mailen, at IBM løbende holder selskabets medarbejdere opdaterede om "planer og aktiviteter" i retning af at skabe klarhed for den enkelte medarbejder over, hvordan vedkommende er stillet.

- Vi må jo konstatere, at her er vi hidtil ikke lykkedes med at være klare og præcise nok. Som tidligere nævnt ønsker vi så få klausuler som muligt, og vi ønsker at sikre
fuld klarhed for den enkelte, skriver Marie-Louise Arnfast til Computerworld.


Beskeden på IBMs intranet

Lars Mikkelgaard-Jensen: Yderligere information om jobklausuler / Additional information about job clauses

Den 29. november 2006

Den fortsatte diskussion om jobklausuler - eller non-solicitationsaftaler - viser desværre, at vi i ledelsen trods tidligere kommunikation på intranettet ikke har formået at informere tilstrækkelig klart om status og actions på området.

Derfor har jeg besluttet, at alle IBM´s medarbejdere inden den 15. december 2006 vil blive kontaktet af deres nærmeste leder for en uddybende information og diskusion om emnet, herunder en specifik afklaring af, om man er omfattet af nogen form for klausul.

Har du ikke pr. 15. december 2006 modtaget direkte besked om, at du er omfattet af en jobklausul, kan du gå ud fra, at du ikke er omfattet, eller at IBM ikke ønsker at håndhæve en sådan klausul.

Hvis det i fremtiden skulle blive nødvendigt, at IBM indgår aftaler med jobklausuler, f.eks. til sikring af driftsopgaver på kundekontrakter, hvor vi fra kunden har overtaget nøgleressourcer i forbindelse med en outsourcing-aftale, eller hvor vi har købt en virksomhed med nøgleressourcer, vil de berørte medarbejdere blive informeret i forbindelse med aftalens indgåelse. Det er som tidligere nævnt IBM´s klare holdning, at sådanne aftaler skal begrænses i videst mulig omfang.

Med venlig hilsen /Kind regards,
Lars

Lars Mikkelgaard-Jensen,
Administrerende direktør / General manager, IBM Danmark A/S

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.