Claus Hjort i samråd efter jobkartel-afsløring

Oppositionen er blevet træt af at vente, efter også Beskæftigelsesministeriet er blevet afsløret i brugen af jobkartel-aftaler. "Fremlæg det lovforslag hurtigst muligt", mener Socialdemokraterne, der vil kalde ministeren i samråd.

Computerworlds afsløring af, at først Statsministeriet og nu også Beskæftigelsesministeriet er involveret i hemmelige jobkarteller, får arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov (S) til at kalde beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) i samråd.

- Noget tyder på, at beskæftigelsesministeren har givet urigtige oplysninger til Folketinget ved de samråd, vi har haft i arbejdsmarkedsudvalget og i de skriftlige besvarelser, vi har fået, siger Thomas Adelskov.

Han finder det besynderligt, at Beskæftigelsesministeriet selv har flere aftaler, når ministeren har sagt, at han kun kendte til et enkelt tilfælde af de hemmelige aftaler.

- Jeg kan ikke understrege, hvor meget jeg synes, det her er skandaløst og en pinlig sag ud over det usædvanlige. Med de mange sager, der er lagt frem, bør ministeren sætte udvalget til at arbejde hurtigere eller skære igennem og sikre, at nogle embedsmænd inden for ganske kort tid får formuleret et lovforslag, som Folketinget kan tage stilling til, siger Thomas Adelskov.

Ryd op i egne rækker
Også Bent Bøgsted, arbejdsmarkedsordfører hos Dansk Folkeparti, vil hurtigst muligt tage fat i ministeren og bede ham om for en god ordens skyld at få ryddet op i egne rækker.

- Ministerierne bør gå forrest med at få ryddet op, siger Bent Bøgsted, der egentlig ikke er overrasket over at aftalerne findes i ministerier.

Det skyldes ikke mindst Computerworlds afsløring for nylig af, at også Statsministeriets har indgået jobkartel-aftaler.

- Når de kan være i Statsministeriet, kan de være overalt, siger han.

Bent Bøgsted tvivler dog på, at Claus Hjort Frederiksen og Anders Fogh Rasmussen kendte til jobkartel-aftalerne.

- Men når de findes, skal de væk, siger han.

Bent Bøgsted fastholder dog, at alle skal have indtil foråret til at få ryddet op i egne rækker

Uvidenhed ikke en undskyldning
Det holdning er Thomas Adelskov ikke enig i.

Han mener derimod, at det - selv hvis Claus Hjort Frederiksen ikke har kendt til aftalerne i sit eget ministerium - ikke er nogen undskyldning for at have givet urigtige oplysninger.

- Inden en minister går i Folketinget og laver en besvarelse, har embedsmændene selvfølgelig sikret, at ministerens besvarelse er i overensstemmelse med sandheden, siger Thomas Adelskov.

Han slår fast, at det indebærer, at ministeren bliver opdateret om andre sager, som ministeriet selv har liggende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.