SKAT udvider onlineservicen med millionsatsning

SKAT er på vej med to nye onlineløsninger, der skal gøre det lettere for både virksomheder og borgere at kommunikere med skattemyndighederne. IBM er leverandør af de to løsninger, der har en samlet værdi af 179 millioner kroner.

Som et led i sin modernisering af it-porteføljen er SKAT nu på vej med to nye onlineløsninger, der skal gøre det lettere for både virksomheder og borgere at kommunikere med skattemyndighederne.

Den ene løsning indebærer en skattekonto for alle virksomheder i stil med den almindelige netbank-konto. På skattekontoen afregnes og registreres alle ind- og udbetalinger mellem SKAT og virksomheden.

Løsningen skal håndtere cirka 765 milliarder kroner årligt og betjene samtlige 500.000 danske virksomheder.

- Konkret betyder skattekontoen, at virksomheden ikke længere skal tilbage i arkiverne for at konstatere, om A-skatten eller punktafgifterne er blevet betalt. Det overblik fås fremover online – døgnet rundt, siger Preben Kristiansen, der er strategi- og udviklingsdirektør i SKAT.

Motoroplysninger samles ét sted
Den anden løsning er et system til motorregistrering via internettet, som samler alle oplysninger om et køretøj ét sted. Løsningen vil give forhandlere og synsvirksomheder adgang til selv at foretage registrering elektronisk – uden at skulle besøge motorkontoret.

Ved privat handel med køretøjer vil løsningen desuden give mulighed for, at borgerne selv kan registrere køretøjer via internettet.

- I dag er motorregistrering præget af blanketter og det obligatoriske besøg på motorkontoret. Med det digitale register vil man – populært sagt – kunne komme ud at køre i sin nye bil med det samme, siger Preben Kristiansen.

Mere fleksibilitet – mere service
Det er IBM, der kommer til at levere de to løsninger, som samlet løber op i 179 millioner kroner. Aftalen, der omfatter udvikling og vedligeholdelse af de to løsninger samt drift af den digitale skattekonto, løber over tre år.

Begge systemer er planlagt til at være klar til brug i 2008.

Målet for SKAT er at kunne yde en bedre og mere tidssvarende service til både borgere og virksomheder. Det sker gennem en effektivisering af it-systemerne og arbejdsprocesserne, ligesom det også er en målsætning at it-arkitekturen bliver mere fleksibel.

- Vi har taget springet til en mere åben og fleksibel serviceorienteret arkitektur, og vi er glade for, at samarbejde med IBM omkring denne vigtige og nødvendige modernisering af vores systemer, lyder det fra Preben Kristiansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst.