Kommunalreform koster Krak-ansatte juleferien

Krak har inddraget juleferien hos drifts- og udviklingsmedarbejderne, fordi firmaet først i sidste uge modtog vigtige vejkoder fra Indenrigsministeriet i forbindelse med kommunalrefomen. Det koster millioner, siger it-direktør.

Der bliver ingen juleferie til Kraks driftsfolk i år. Samtidig risikerer firmaets udviklere at blive kaldt på arbejde med dags varsel.

Korttjenesten har nemlig inddraget juleferien for en række af firmaets ansatte for at nå at være klar med opdaterede søgefunktioner, når kommunalsammenlægningen efter nytår er en realitet.

Det siger Per Palmkvist Knudsen, som er it-direktør hos Krak.

- Driftsfolkene ved godt, at der ikke bliver nogen juleferie. Samtidig har udviklerne fået at vide, at de skal kunne komme ind med dags varsel, hvis vi får brug for dem, siger Per Palmkvist Knudsen.

Fik oplysninger sent

Årsagen til travlheden skyldes, at kortgiganten, sammen med konkurrenterne, først i sidste uge fik de nødvendige data på landets 108.000 gader og veje udleveret af Indenrigsministeriet.

Derfor arbejder de ansatte nu på højtryk for at nå at implementere og ændre dataene i firmaets database, så brugerne får de rigtige resultater frem på skærmen fra den 2. januar.

- Jeg vil tro at vi alle sammen har rigtigt, rigtigt travlt. Vi fik først dataene fra Indenrigsministeriet i sidste uge. Det er tankevækkende så kort tid, som vi it-folk altid har til at udføre politikernes ønsker, siger Per Palmkvist Knudsen.

Vigtige informationer

Vejkoderne bruges til at identificere landets veje. Og når kommunalreformen træder i kraft, skifter to tredjedele af landets veje kode, fordi kommunegrænserne flyttes.

Samtidig betyder de store administrative ændringer eksempelvis, at amter bliver nedlagt, og at retskredse og politikredse ændres.

- Når først man begynder at pille i denne her struktur, så er det typisk ting, vi har registreret, siger Per Palmkvist Knudsen.

Han mener, at årsagen til den sene levering af de nødvendige data skyldes, at der er tale om nye forvaltninger. Samtidig har kommunerne også først skulle omdøbe vejnavne og have overblik over vejnettet.

- Men det er overraskende sent, siger Per Palmkvist Knudsen.

Ændringerne kræver flere mandeårs arbejde, som løber op i et endnu ukendt millionbeløb for virksomheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere