Kommunalreform koster Krak-ansatte juleferien

Krak har inddraget juleferien hos drifts- og udviklingsmedarbejderne, fordi firmaet først i sidste uge modtog vigtige vejkoder fra Indenrigsministeriet i forbindelse med kommunalrefomen. Det koster millioner, siger it-direktør.

Der bliver ingen juleferie til Kraks driftsfolk i år. Samtidig risikerer firmaets udviklere at blive kaldt på arbejde med dags varsel.

Korttjenesten har nemlig inddraget juleferien for en række af firmaets ansatte for at nå at være klar med opdaterede søgefunktioner, når kommunalsammenlægningen efter nytår er en realitet.

Det siger Per Palmkvist Knudsen, som er it-direktør hos Krak.

- Driftsfolkene ved godt, at der ikke bliver nogen juleferie. Samtidig har udviklerne fået at vide, at de skal kunne komme ind med dags varsel, hvis vi får brug for dem, siger Per Palmkvist Knudsen.

Fik oplysninger sent
Årsagen til travlheden skyldes, at kortgiganten, sammen med konkurrenterne, først i sidste uge fik de nødvendige data på landets 108.000 gader og veje udleveret af Indenrigsministeriet.

Derfor arbejder de ansatte nu på højtryk for at nå at implementere og ændre dataene i firmaets database, så brugerne får de rigtige resultater frem på skærmen fra den 2. januar.

- Jeg vil tro at vi alle sammen har rigtigt, rigtigt travlt. Vi fik først dataene fra Indenrigsministeriet i sidste uge. Det er tankevækkende så kort tid, som vi it-folk altid har til at udføre politikernes ønsker, siger Per Palmkvist Knudsen.

Vigtige informationer
Vejkoderne bruges til at identificere landets veje. Og når kommunalreformen træder i kraft, skifter to tredjedele af landets veje kode, fordi kommunegrænserne flyttes.

Samtidig betyder de store administrative ændringer eksempelvis, at amter bliver nedlagt, og at retskredse og politikredse ændres.

- Når først man begynder at pille i denne her struktur, så er det typisk ting, vi har registreret, siger Per Palmkvist Knudsen.

Han mener, at årsagen til den sene levering af de nødvendige data skyldes, at der er tale om nye forvaltninger. Samtidig har kommunerne også først skulle omdøbe vejnavne og have overblik over vejnettet.

- Men det er overraskende sent, siger Per Palmkvist Knudsen.

Ændringerne kræver flere mandeårs arbejde, som løber op i et endnu ukendt millionbeløb for virksomheden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.