LCD-producenter beskyldes for aftalte priser

Tre af verdens største producenter af LCD-paneler er under alvorligt pres fra myndighederne, der anklager dem for ulovlige prisaftaler.

Konkurrencemyndighederne i USA, Japan og Sydkorea har inden for de seneste 24 timer slået til mod en række producenter af fladskærmspaneler på grund af mistanke om kartelvirksomhed.

Det er producenterne Sharp, Samsung og LG Philips, som er sat under myndighedernes lup i de tre lande.

- Hensigten med efterforskningerne er, at få belyst om der foreligger beviser for en kartelaftale eller en praksis for om priserne aftales på forhånd, hedder det i en udtalelse fra EU Kommissionen.

De største under anklage for snyd
LG Philips og Samsung er de to største producenter af paneler til fladskærme i verden, og begge virksomheder har erklæret sig uskyldig i anklagerne om kartelaftaler.

Hos LG Philips har man foreløbig udsende en erklæring om, at firmaet anser sagen som værende meget alvorlig, og at man fra virksomhedens side vil samarbejde fuldt ud med monopolmyndighederne.

Samsung indrømmer også, at elektronikgiganten har modtaget stævninger fra de amerikanske og de japanske
myndigheder, og at virksomhedens forhold desuden efterforskes i Korea.

Samsung erklærer ligeledes 100 procent samarbejdsvillighed, så myndighederne de tre lande kan komme til bunds i sagen.

Krisen kradser
Efter offentliggørelsen af de tre landes efterforskning af sagerne, oplevede LG Philips et kursfald på hele 7,6 procent, skriver Børsen.

De tre anklagede LCD-producenter er i forvejen plaget af faldende priser på markedet for fladskærme.

Trods en markant stigning i salget af LCD-paneler, har efterspørgslen ikke har kunnet leve op til det store produktionsapparat, som fabrikanterne har bygget op.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.