TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

e-Boks øjner første overskud

Efter at have investeret mere end en million kroner om måneden de første fire år, så har e-Boks nu vendt skuden og er på vej til at score dets første overskud. Samtidig har den elektroniske postboks rundet en million brugere.

Den elektroniske postboks, e-Boks, har indtil i år været de tre ejere Post Danmark, KMD og PBS et dyrt bekendtskab, men nu er bøtten vendt, lyder det fra selskabets administrerende direktør, Henrik Andersen.

– Følelsen er god, men det har hele tiden været planen, at det skulle tage fire-fem år at løbe i gang. Så den bedste følelse er faktisk, at forudsigelserne nu indfries, siger Henrik Andersen.

Henrik Andersen vil ikke kommentere størrelsen på overskuddet, andet end at det bliver "fornuftigt".

Vendepunktet sker samtidig med, at e-Boks runder en million brugere.

I begyndelsen af 2004 havde e-Boks 280.000 brugere, men siden da har e-Boks hentet omkring en kvart million brugere ekstra hvert år.

Lige så mange nye brugere vil komme til i år 2007, mener Henrik Andersen.

Nogle af dem kommer af sig selv.

For det første vil 1,3 millioner danskere få muligheden for at få lønsedler fra Multidata i løbet af 2007.

For det andet planlægger flere kommuner at efterligne statens beslutning om at overtale medarbejderne til at få lønsedler i e-Boks.

Det kan blive ganske centralt, da kommunerne har langt flere ansatte end staten.

Salami-effekten
– Jeg tror også private følger efter. Det lyder som en lille ting med tolv lønsedler om året, men det er en ting, som betyder rigtig meget, siger Henrik Andersen.

Når man modtager sin lønseddel i e-Boks, er det nemlig nærliggende at tilmelde sig flere afsendere i systemet.

Men for at få de resterende skal der kæmpes. Selskabet vil ikke hvile på de digitale postbunker.

Recepten lyder på flere afsendere af elektronisk post, mere markedsføring, og en udvikling af e-Boks, så den bliver mere interessant for både private brugere og erhvervslivet.

Tre grupper afsendere er e-Boks især interesseret i at få fat i: Teleselskaberne, forsikrings- og pensionsselskaberne og Staten.

Mangler fortsat Sonofon
Konkret peger e-Boks på, at selskabet stadig mangler Sonofon som kunde, og at de nu skal kæmpe for at få Skat tilbage.´

Indtil videre har man kun kunnet få forskudsopgørelsen i sin e-Boks, men den afskaffer Skat i år 2008.

– Vi har mange andre dokumenter fra staten, men jeg kunne godt tænke mig et nøgledokument som årsopgørelsen. Det vil vi fortsat snakke med Skat om, siger Henrik Andersen.

Han synes, det er fint, at Skat beholder sit eget system, men at de burde give borgerne en valgmulighed for at vælge e-Boks.

Både Skat og Sonofon har dog andre prioriteringer. Skat meddeler, at de hellere vil bruge ressourcer på at integrere Skat med den kommende borgerportal, og Sonofon satser i stedet på et samarbejde med PBS.

Her får kunderne stadig papirregninger, men Sonofon føler ikke noget pres om at indføre e-Boks.

Alle afsendere betaler e-Boks cirka en krone for hvert brev, de sender.

Udover nogle få ekstraydelser har det været e-Boks' eneste indtægt indtil nu.

Den store harddisk med adskillige terrabytes i kælderen skal tilbyde brugerne en længe efterspurgt facilitet.

Siden marts har det været muligt at købe op til en gigabyte plads på e-Boks-serveren for 595 kroner om året.

Kun 1.000 har indtil nu taget imod det tilbud, men næste år vil e-Boks markedsføre denne mulighed mere massivt, samtidig med at selskabet vil indføre flere muligheder for at bruge den ekstra plads.

Markedsføringen vil generelt fokusere på, hvad e-Boks er, og hvad danskerne kan bruge det til.

Slut med håndboldpiger
Håndboldpiger er det slut med. E-Boks har først sponsoreret kvindelandsholdet i håndbold og derefter klubben Ikast-Bording.

En kendskabsanalyse, e-Boks selv har fået foretaget hos Analyse Danmark viser, at det har virket. Kun hver tiende kender slet ikke til e-Boks.

Selvom e-Boks måske er en standard er der altså stadig et stykke vej, før den elektroniske postboks for alvor konkurrerer mod at få et fysisk brev ind af brevsprækken.

Og på visse områder vinder et godt, gammeldags postbud i rød uniform over bits og bytes.

– Vi bliver aldrig erstatningen for et sommerpostkort eller et julekort. Vi bliver de kedelige kuverters holdeplads, og det er også vores ambition, siger Henrik Andersen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Hvem roder rundt i dit datacenter. Du aner det ikke, vel?
Synligheden og sikkerheden i datacenteret, når en hacker er kommet udenom den dyre perimeter sikkerhed, er ikke noget mange har et godt svar på. Ofte bliver pengene brugt på at bygge mur og grave voldgrav så fjenden ikke kan komme ind. Mange er allerede kompromitteret. Fjenden har allerede agenter på indersiden. Hvad kan du så gøre? Du skal ændre måden du tænker sikkerhed på! I dette whitepaper kan du læse om hvordan du, sammen med Atea, opnår synlighed og automatiseret trusselshåndtering i et datacenter med Palo Alto Networks og VMware NSX.