Domstole klar efter reform – politiet halter efter

Domstole er ved at rette fejl efter it-omlægningen. Politiets store konvertering går først i gang i weekenden, og afrunder de tre store offentlige reform-projekter.

Domstolsstyrelsen blev ramt af tre fejl i kølvandet på fusionen af 82 retskredse til 24 kredse.

Ulla Elmquist Nielsen, driftschef i Domstolsstyrelsen, fortæller, at sammenlægningen af it-systemerne fra 82 til 24 byretter forløb planmæssigt med kun tre mindre fejl.

Fejlene ramte domstolenes nye unikke e-mail adresser. Problemerne med omlægningen af adresserne blev dog allerede løst i begyndelsen af ugen.

Desuden har der været problemer med de nye retters registre over eksempelvis advokater.

Den tredje fejl har begrænset domstolenes adgang til afsluttede sager fra de tidligere 82 byretter.

Ulla Elmquist Nielsen forklarer, at den manglende adgang ikke har nogen større betydning for sagsbehandlingen.

– Det er adgangen til afsluttede byretssager, hvor der er faldet dom, og de har ikke indflydelse på verserende sager, siger hun og tilføjer, at de tre mindre problemer skulle være løst i løbet af fredag.

Det er firmaet DSI Data, som har udviklet Domstolsstyrelsens systemer, og det er også DSI Data, der i samarbejde med Domstolsstyrelsen, har gennemført omlægningen.

Politiet kommer sidst

Politiet går som de sidste i gang med konvertering og omlægning i weekenden.

Mens kommuner og domstole ser ud til at være igennem den kritiske omlægning, så har politiet kun gennemført mindre udrulninger af systemer.

Vicerigspolitichef Peter Carpentier fortæller, at den store omlægning finder sted i weekenden, for at genere politikredsene mindst muligt.

– Vi regner ikke med, at der er nogen problemer i det, siger Peter Carpentier.

Han forklarer, at politiet blandt andet skal lave en omfattende omlægning af adresser.

– Det er utroligt mange data, der skal konverteres, siger han og tilføjer, at det er CSC, som står for den praktiske del af omlægningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere