Computerworld sender Wiki-eksperiment i luften

Computerworld har taget initiativ til et laboratorium, der skal udforske brugen af wikis. Navnet er wikilab.dk. Alle inviteres til at blande sig.

Wikimediet er ikke slået igennem i Danmark endnu. Ind til videre bruges wikis først og fremmest til onlineleksika, og kun nogle få virksomhederhar fået øjnene op for wikiens potentiale i de interne processer.

Derfor sætter Computerworld et eksperimenterende wiki-forum i søen.

Wikilab.dk skal drives af brugerne. Computerworld vil til gengæld foreslå wikiprojekter, som afprøver grænserne for, hvad wiki-indhold kan være.

Et skridt videre

Sammen med aktive brugere vil vi forsøge at nå et skridt videre med en teknologi, som er moden til at blive bredt ud til et større publikum end i dag.

Wiki-systemerne har allerede vist deres holdbarhed i udlandet.

Når verdens økonomiske top mødes til World Economic Forum i Davos senere i denne måned, bruger de et wikisystem til at planlægge og kommentere programmet.

Et andet eksempel er de amerikanske efterretningstjenester, som bruger wikis til vidensdeling på tværs af organisationer.

Wikiens grænser

I første omgang vil Wikilab komme til at rumme to eksperimenter.

Det ene eksperiment skal afdække, om wiki-brugerne kan vedligeholde en dynamisk webvejviser, hvor de til enhver tid bedste links samles.

Der bliver jævnligt vendt op og ned på hot og not på nettet, så en samling af gode links holder sjældent længe.

Øvelsen i forsøget er at skabe enighed.

Det andet forsøg er mere ambitiøst.

I kølvandet på debatten og det russiske download-site AllofMp3 kunne Computerworlds læsere konstatere, at der er langt til enighed om rettigheder og praksis på nettet.

Wikilab vil forsøge at skabe konsensus om, hvad næste skridt skal være.

Endnu flere forsøg er under forberedelse – blandt andet en virus-wiki om virusbekæmpelse er på tegnebrættet.

Brugernes site

Computerworld har valgt at placere forsøget uden for det normale Computerworld-univers.

Det er brugerne, der driver værket, og derfor skal brugerne have et stort ejerskab til stedet.

Computerworld rolle er at tage initiativer, kommentere og referere udviklingen på Wikilab.dk.

Samtidig med wikilaboratoriet går i luften, lancerer Computerworld også en wikiblog, hvor journalist Mads Bang og Thomas Møldrup, stud.it på ITU, vil kommentere wikiforsøgene – og se nærmere på andre wikis.

Så glæd dig til fredag, hvor Computerworld lukker op for wikilab.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere