Artikel top billede

Apple klar med avanceret iPhone-mobiltelefon

Efter flere års spekulationer har Apple præsenteret sin nye iPhone, som bliver en blanding af en iPod, en mobiltelefon og en håndholdt computer. "En revolution", spår topchef Steve Jobs.

Som ventet af en spændt branche, løftede Apples topchef, Steve Jobs, tirsdag sløret for den længe ventede Apple-telefonen, da han tirsdag holdt sit indlæg på selskabets MacWorld-messe i San Francisco, USA.

Telefonen består af tre dele, nemlig henholdvis mobiltelefon, en widescreen-iPod med berørings-følsom kontrol-plade samt en internet-enhed.

- Jeg har set frem til denne dag i to et halvt år, sagde Steve Jobs.

Navnet er iPhone

Telefonen kommer til at hedde iPhone, og Steve Jobs bedyrede selvsikkert, at Apple ville ”revolutionere telefonen” med apparatet.

Den nye telefon vil blive leveret i to størrelser, nemlig henholdvis fire og otte gigabyte flash-hukommelse og bliver 11,6 millimeter tyk. Den ventes klar på det amerikanske marked til sommer.

Telefonens højopløsnings-skærm på 3,5 tommer kommer til at udgøre hele fronten, lød det fra Steve Jobs.

Den kommer desuden til automatisk at synkronere med iTunes, mail, foretrukne-listen samt en række andre ting, ligesom den vil få et kamera på to megapixel.

Apple-telefonen vil blive leveret med de trådløse WiFi- og Bluetooth-teknologier samt med Apples egen Safari-browser.

Som noget nyt, når det gælder avancerede mobiltelefoner, vil iPhone ikke få noget tastatur.

I stedet vil den anvende en meget præcis touch-screen, der bygger på en ny teknologi med navnet Multitouch, som Apple allerede har taget patent på.

Steve Jobs præsenterede desuden et stykke hardware, der via en trådløs forbindelse sender film, musik og billeder fra computeren til fjernsynet. Boksen, der lystrer navnet Apple tv, kommer med en 40 gigabyte stor harddisk, og de første kasser bliver sendt ud til forbrugerne i februar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere