Artikel top billede

Apple klar med avanceret iPhone-mobiltelefon

Efter flere års spekulationer har Apple præsenteret sin nye iPhone, som bliver en blanding af en iPod, en mobiltelefon og en håndholdt computer. "En revolution", spår topchef Steve Jobs.

Som ventet af en spændt branche, løftede Apples topchef, Steve Jobs, tirsdag sløret for den længe ventede Apple-telefonen, da han tirsdag holdt sit indlæg på selskabets MacWorld-messe i San Francisco, USA.

Telefonen består af tre dele, nemlig henholdvis mobiltelefon, en widescreen-iPod med berørings-følsom kontrol-plade samt en internet-enhed.

- Jeg har set frem til denne dag i to et halvt år, sagde Steve Jobs.

Navnet er iPhone

Telefonen kommer til at hedde iPhone, og Steve Jobs bedyrede selvsikkert, at Apple ville ”revolutionere telefonen” med apparatet.

Den nye telefon vil blive leveret i to størrelser, nemlig henholdvis fire og otte gigabyte flash-hukommelse og bliver 11,6 millimeter tyk. Den ventes klar på det amerikanske marked til sommer.

Telefonens højopløsnings-skærm på 3,5 tommer kommer til at udgøre hele fronten, lød det fra Steve Jobs.

Den kommer desuden til automatisk at synkronere med iTunes, mail, foretrukne-listen samt en række andre ting, ligesom den vil få et kamera på to megapixel.

Apple-telefonen vil blive leveret med de trådløse WiFi- og Bluetooth-teknologier samt med Apples egen Safari-browser.

Som noget nyt, når det gælder avancerede mobiltelefoner, vil iPhone ikke få noget tastatur.

I stedet vil den anvende en meget præcis touch-screen, der bygger på en ny teknologi med navnet Multitouch, som Apple allerede har taget patent på.

Steve Jobs præsenterede desuden et stykke hardware, der via en trådløs forbindelse sender film, musik og billeder fra computeren til fjernsynet. Boksen, der lystrer navnet Apple tv, kommer med en 40 gigabyte stor harddisk, og de første kasser bliver sendt ud til forbrugerne i februar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?