Sikkerhedsfirma sælger ud til medarbejderne

To medarbejdere i sikkerhedsfirmaet Ezenta har hver købt 20 procent af aktierne og indtræder som fuldgyldige partnere i selskabet. Ezentas direktør anser medejerskab som et strategisk værktøj.

Intet forpligter en ansat mere, end hvis han ejer en bid af virksomheden.

Den filosofi ligger til grund for, at de to medarbejdere i sikkerhedsfirmaet Ezenta, Errit Müller og Jesper Sobol, ved årsskiftet hver overtog 20 procent af aktierne i deres arbejdsplads.

- Det er min filosofi, at i en konsulentvirksomhed som Ezenta er produktionsapparatet lig med de mennesker, der arbejder i selskabet, siger Jens Thonke, administrerende direktør, Ezenta.

Et strategisk værktøj

Selskabet oplevede en kraftig nedgang i omsætning fra 2004 til 2005 og undgik kun med nød og næppe et underskud sidste år.

- Anser du også medejerskab som et strategisk værktøj, der både binder nøglepersoner og samtidig bringer kapital til virksomheden?

- Det gør jeg. Specielt sådan som markedet er i øjeblikket, er det afgørende vigtigt at kunne holde på sine medarbejdere, siger Jens Thonke.

Fik et godt tilbud

Han fremhæver omkostningerne ved at få ansat de rigtige folk og få dem i gang, og det ærgerlige i, at en konkurrent så måske kommer med et godt tilbud, som den nye medarbejder ikke kan stå for.

- Allerede da jeg ansatte Errit Müller og Jesper Sobol tilbage i slutningen af 2005, begyndte dialogen om et muligt medejerskab, fortæller Jens Thonke.

Aftalen om medejerskab betyder i Ezentas tilfælde, at de to nye medejere og den administrerende direktør låser hinanden i tre år, hvor de er forpligtede til i fællesskab at udvikle forretningen.

Både faste og freelancere

Errit Müller fortsætter i stillingen som teknisk direktør med ansvar for konsulentforretningen, mens Jesper Sobol er direktør med ansvar for Ezentas forretningsudvikling.

Selskabet Ezenta, der er seks år gammelt, specialiserer sig i rådgivning, samt implementering og drift af it-sikkerhedsløsninger.

I dag har virksomheden 18 fastansatte medarbejdere og derudover seks faste freelancekonsulenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere