Sikkerhedsfirma sælger ud til medarbejderne

To medarbejdere i sikkerhedsfirmaet Ezenta har hver købt 20 procent af aktierne og indtræder som fuldgyldige partnere i selskabet. Ezentas direktør anser medejerskab som et strategisk værktøj.

Intet forpligter en ansat mere, end hvis han ejer en bid af virksomheden.

Den filosofi ligger til grund for, at de to medarbejdere i sikkerhedsfirmaet Ezenta, Errit Müller og Jesper Sobol, ved årsskiftet hver overtog 20 procent af aktierne i deres arbejdsplads.

- Det er min filosofi, at i en konsulentvirksomhed som Ezenta er produktionsapparatet lig med de mennesker, der arbejder i selskabet, siger Jens Thonke, administrerende direktør, Ezenta.

Et strategisk værktøj

Selskabet oplevede en kraftig nedgang i omsætning fra 2004 til 2005 og undgik kun med nød og næppe et underskud sidste år.

- Anser du også medejerskab som et strategisk værktøj, der både binder nøglepersoner og samtidig bringer kapital til virksomheden?

- Det gør jeg. Specielt sådan som markedet er i øjeblikket, er det afgørende vigtigt at kunne holde på sine medarbejdere, siger Jens Thonke.

Fik et godt tilbud

Han fremhæver omkostningerne ved at få ansat de rigtige folk og få dem i gang, og det ærgerlige i, at en konkurrent så måske kommer med et godt tilbud, som den nye medarbejder ikke kan stå for.

- Allerede da jeg ansatte Errit Müller og Jesper Sobol tilbage i slutningen af 2005, begyndte dialogen om et muligt medejerskab, fortæller Jens Thonke.

Aftalen om medejerskab betyder i Ezentas tilfælde, at de to nye medejere og den administrerende direktør låser hinanden i tre år, hvor de er forpligtede til i fællesskab at udvikle forretningen.

Både faste og freelancere

Errit Müller fortsætter i stillingen som teknisk direktør med ansvar for konsulentforretningen, mens Jesper Sobol er direktør med ansvar for Ezentas forretningsudvikling.

Selskabet Ezenta, der er seks år gammelt, specialiserer sig i rådgivning, samt implementering og drift af it-sikkerhedsløsninger.

I dag har virksomheden 18 fastansatte medarbejdere og derudover seks faste freelancekonsulenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere