Microsoft vil købe sig til rettelser i Wikipedia

Microsoft har tilbudt en australsk blogger penge for at rette i artikler på det brugerdrevne leksikon Wikipedia. Tiltaget skaber heftig diskussion i wikipedia-communitiet.

I mandags skrev den australske softwareingeniør, Rick Jelliffe, på sin blog, at Microsoft havde tilbudt ham betaling for at rette i forskellige artikler på wikipedia.org. Tilbuddet har affødt en følelsesladet debat på hans blog.

Microsoft havde tidligere henvendt sig til Wikipedia, men ikke fået noget svar.

- Microsoft fik ikke noget svar. Derfor besluttede vi, at det var vigtigt at udpege nogen til at tage hånd om de fejl, der var i visse artikler, lyder det fra Microsofts talsperson, Cathrine Brooker.

Wikipedia er et online leksikon, som alle frit kan redigere. Det bliver næsten udelukkende drevet af frivillige.

Omkring 1.000 frivillige administrere den engelsksprogede version af Wikipedia, og sammen sætter de retningslinierne for sitet.

Tilføjelser og rettelser

Rick Jelliffes blog-indlæg har genereret mere end 130 kommentarer, der både taler for og imod tilbuddet fra Microsoft.

Microsoft ønskede at få lavet tilføjelser eller rettelser i artikler om OpenDocument Format, der er et open source fil-format og i artikler om Microsoft Office Open XML, som kan ses som en konkurrent til open source formatet.

- Meningen med Microsofts samarbejde med Jelliffe var at få flere personer til at skrive i artiklerne, så de kunne blive mere informative, siger Cathrine Brooker.

Oversat af Christian Carlsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere