Krak ruster sig til juridisk slagsmål om dybe links

Krak vil ikke give sig i kampen om dybe links. I stedet opfordrer selskabet utilfredse kunder til at henvende sig til selskabet.

Computerworld erfarer, at Krak har tilkaldt advokater med speciale i it-sager.

Det skyldes, at selskabet blandt andet vil have en vurdering af, hvordan det står i sagen mod firmaer, der nægter at betale for at linke dybt via Kraks hjemmeside.

Og Krak mener selv, at selskabet står godt.

- Vi har vores juridiske grundlag på plads for vores forretningsmodel. Og de virksomheder, der har et problem, kan jo kontakte os, siger direktør for Kraks kort & data, Peter Sejer Dypevåg.

Han vil ikke udtale sig direkte om de verserende sager.

Men han påpeger, at han er klar til at forsvare Kraks ophavsrettigheder til kortene i en eventuel retssag mod kommercielle virksomheder, der overtræder Kraks copyright-politik.

Tidligere har Kraks skelnen gået mellem cvr-registrerede og privatpersoner.

Men grænsen synes nu at være rykket til kommercielle virksomheder og ikke-kommercielle virksomheder, hvor sidstnævnte dog ikke er klart defineret fra Kraks side endnu.

Kraks trafik ikke påvirket
Peter Sejer Dypevåg peger på, at bloggermiljøets kritik af Krak ikke har påvirket trafikken på selskabets hjemmeside.

Heller ikke antallet af folk, der linker til Krak, er der blevet rykket på efter den seneste uges debat om retten til dybe links.

Bloggermiljøet har ellers henvist til Webkonsortiet (W3C), som er et internationalt konsortium, der sætter fremtidsrettede standarder for brugen af World Wide Web.

Konsortiet har nemlig tidligere erklæret, at ”ethvert forsøg på at forbyde dybe links er en misforståelse af teknologien og en trussel mod hele nettets funktion”.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.