Krak ruster sig til juridisk slagsmål om dybe links

Krak vil ikke give sig i kampen om dybe links. I stedet opfordrer selskabet utilfredse kunder til at henvende sig til selskabet.

Computerworld erfarer, at Krak har tilkaldt advokater med speciale i it-sager.

Det skyldes, at selskabet blandt andet vil have en vurdering af, hvordan det står i sagen mod firmaer, der nægter at betale for at linke dybt via Kraks hjemmeside.

Og Krak mener selv, at selskabet står godt.

- Vi har vores juridiske grundlag på plads for vores forretningsmodel. Og de virksomheder, der har et problem, kan jo kontakte os, siger direktør for Kraks kort & data, Peter Sejer Dypevåg.

Han vil ikke udtale sig direkte om de verserende sager.

Men han påpeger, at han er klar til at forsvare Kraks ophavsrettigheder til kortene i en eventuel retssag mod kommercielle virksomheder, der overtræder Kraks copyright-politik.

Tidligere har Kraks skelnen gået mellem cvr-registrerede og privatpersoner.

Men grænsen synes nu at være rykket til kommercielle virksomheder og ikke-kommercielle virksomheder, hvor sidstnævnte dog ikke er klart defineret fra Kraks side endnu.

Kraks trafik ikke påvirket

Peter Sejer Dypevåg peger på, at bloggermiljøets kritik af Krak ikke har påvirket trafikken på selskabets hjemmeside.

Heller ikke antallet af folk, der linker til Krak, er der blevet rykket på efter den seneste uges debat om retten til dybe links.

Bloggermiljøet har ellers henvist til Webkonsortiet (W3C), som er et internationalt konsortium, der sætter fremtidsrettede standarder for brugen af World Wide Web.

Konsortiet har nemlig tidligere erklæret, at ”ethvert forsøg på at forbyde dybe links er en misforståelse af teknologien og en trussel mod hele nettets funktion”.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere