Krak ruster sig til juridisk slagsmål om dybe links

Krak vil ikke give sig i kampen om dybe links. I stedet opfordrer selskabet utilfredse kunder til at henvende sig til selskabet.

Computerworld erfarer, at Krak har tilkaldt advokater med speciale i it-sager.

Det skyldes, at selskabet blandt andet vil have en vurdering af, hvordan det står i sagen mod firmaer, der nægter at betale for at linke dybt via Kraks hjemmeside.

Og Krak mener selv, at selskabet står godt.

- Vi har vores juridiske grundlag på plads for vores forretningsmodel. Og de virksomheder, der har et problem, kan jo kontakte os, siger direktør for Kraks kort & data, Peter Sejer Dypevåg.

Han vil ikke udtale sig direkte om de verserende sager.

Men han påpeger, at han er klar til at forsvare Kraks ophavsrettigheder til kortene i en eventuel retssag mod kommercielle virksomheder, der overtræder Kraks copyright-politik.

Tidligere har Kraks skelnen gået mellem cvr-registrerede og privatpersoner.

Men grænsen synes nu at være rykket til kommercielle virksomheder og ikke-kommercielle virksomheder, hvor sidstnævnte dog ikke er klart defineret fra Kraks side endnu.

Kraks trafik ikke påvirket
Peter Sejer Dypevåg peger på, at bloggermiljøets kritik af Krak ikke har påvirket trafikken på selskabets hjemmeside.

Heller ikke antallet af folk, der linker til Krak, er der blevet rykket på efter den seneste uges debat om retten til dybe links.

Bloggermiljøet har ellers henvist til Webkonsortiet (W3C), som er et internationalt konsortium, der sætter fremtidsrettede standarder for brugen af World Wide Web.

Konsortiet har nemlig tidligere erklæret, at ”ethvert forsøg på at forbyde dybe links er en misforståelse af teknologien og en trussel mod hele nettets funktion”.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.