Krak slæber transvestitforening i retten

Krak har sagsøgt Transvestitforeningen i Danmark, da den har linket dybt til kraks hjemmeside. Foreningen mener, at Krak har sammenblandet privat firma og ikke-kommerciel organisation. Kortfirmaeet er klar til at lade sagen falde, hvis dette er tilfældet.

Kortfirmaet Krak kan se frem til sin anden retssag på få dage i sagen om firmaer og foreninger, der linker til adresser via Kraks hjemmeside.

Denne gang er det Transvestitforeningen i Danmark, der står for skud. Og formand Katja Tordrup er mildest talt uforstående overfor sagsanlægget.

- Krak har fra starten troet, at der var tale om en lighed mellem min tidligere virksomhed, Tranny Scandinavia, og Transvestitforeningen i Danmark (TiD). Foreningen er dog hverken momsregistreret eller sælger noget som helst på hobbyniveau, forklarer formand for TiD, Katja Tordrup.

6.000 kroner for tre links
Hendes kvaler med Krak begyndte, da hun i foråret 2006 blev ringet op af en repræsentant fra kortfirmaet.

Han spurgte Katja Tordrup om sammenhængen mellem Tranny Scandinavia og TiD, hvorpå Katja Tordrup svarede, at der ingen sammenhæng var.

Men ikke desto mindre fik TiD først et trusselbrev og derefter en regning på 6.000 kroner for i tre tilfælde at have linket dybt til foreningens adresse via Kraks hjemmeside.

- Kraks advokater forsøgte at ændre inkassoen til Tranny Scandinavia, men det blev selvfølgelig tilbagevist. I firmaet har jeg aldrig linket til krak. Det er kun foregået via TiD, hvor det ifølge Kraks egen copyright-politik er i orden, forklarer hun.

Stævning er noget vrøvl
Katja Tordrup har dog nægtet at betale for de tre links, og er derfor blevet stævnet til at møde i retten i Køge i denne måned.

- Udover de ombytningen på firma- og foreningsnavn, så var stævningen fuld af faktuelle fejl. Der stod blandt andet, at foreningen havde kort monteret på hjemmesiden samt foreningen blev brugt til at drive forretning med. Begge dele er noget vrøvl, udtaler hun.

Kan blive en principiel afgørelse
Kraks stævning mod auktionshuset Gaugain for brug af dybe links blev i tirsdags flyttet til Sø- og Handelsretten.

Og nu frygter Katja Tordrup, at et eventuelt negativt udfald af TiDs brug af Kraks hjemmeside kommer til at danne præcedens for fremtidige sager.

- Vi kan godt betale for advokatsalær og sagsomkostninger, hvis vi skulle tabe sagen. Men det er virkelig den lille mod den store, og jeg synes det er forkert, at vi skal være prøveklud for et stort samfundsmæssigt problem, siger hun.

Katja Tordrup forventer, at Krak vil appellere til Landsretten, hvis kortfirmaet taber sagen i Køge.

Krak: Kompliceret sag
Administrerende direktør Ove Leth-Sørensen fra Krak beklager sagen.

- Det er en meget kompliceret sag. Og jeg vil kigge på den allerede på mandag formiddag. Hvis det viser sig, at vi ikke har ret, så frafalder vi naturligvis sagen, udtaler han.

Han mener, at alle kan tage fejl, og det måske er sket allerede i den første opringning til TiD i foråret 2006.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Nationalt sikkerhedscenter advarer: Har du ikke patchet denne VPN-sårbarhed er du blevet hacket
Organisationer, der endnu ikke har installeret en patch udsendt af Fortinet i 2019, kan godt regne med, at de er blevet hacket, advarer det britiske National Cyber Security Centre.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency.