Krak slæber transvestitforening i retten

Krak har sagsøgt Transvestitforeningen i Danmark, da den har linket dybt til kraks hjemmeside. Foreningen mener, at Krak har sammenblandet privat firma og ikke-kommerciel organisation. Kortfirmaeet er klar til at lade sagen falde, hvis dette er tilfældet.

Kortfirmaet Krak kan se frem til sin anden retssag på få dage i sagen om firmaer og foreninger, der linker til adresser via Kraks hjemmeside.

Denne gang er det Transvestitforeningen i Danmark, der står for skud. Og formand Katja Tordrup er mildest talt uforstående overfor sagsanlægget.

- Krak har fra starten troet, at der var tale om en lighed mellem min tidligere virksomhed, Tranny Scandinavia, og Transvestitforeningen i Danmark (TiD). Foreningen er dog hverken momsregistreret eller sælger noget som helst på hobbyniveau, forklarer formand for TiD, Katja Tordrup.

6.000 kroner for tre links
Hendes kvaler med Krak begyndte, da hun i foråret 2006 blev ringet op af en repræsentant fra kortfirmaet.

Han spurgte Katja Tordrup om sammenhængen mellem Tranny Scandinavia og TiD, hvorpå Katja Tordrup svarede, at der ingen sammenhæng var.

Men ikke desto mindre fik TiD først et trusselbrev og derefter en regning på 6.000 kroner for i tre tilfælde at have linket dybt til foreningens adresse via Kraks hjemmeside.

- Kraks advokater forsøgte at ændre inkassoen til Tranny Scandinavia, men det blev selvfølgelig tilbagevist. I firmaet har jeg aldrig linket til krak. Det er kun foregået via TiD, hvor det ifølge Kraks egen copyright-politik er i orden, forklarer hun.

Stævning er noget vrøvl
Katja Tordrup har dog nægtet at betale for de tre links, og er derfor blevet stævnet til at møde i retten i Køge i denne måned.

- Udover de ombytningen på firma- og foreningsnavn, så var stævningen fuld af faktuelle fejl. Der stod blandt andet, at foreningen havde kort monteret på hjemmesiden samt foreningen blev brugt til at drive forretning med. Begge dele er noget vrøvl, udtaler hun.

Kan blive en principiel afgørelse
Kraks stævning mod auktionshuset Gaugain for brug af dybe links blev i tirsdags flyttet til Sø- og Handelsretten.

Og nu frygter Katja Tordrup, at et eventuelt negativt udfald af TiDs brug af Kraks hjemmeside kommer til at danne præcedens for fremtidige sager.

- Vi kan godt betale for advokatsalær og sagsomkostninger, hvis vi skulle tabe sagen. Men det er virkelig den lille mod den store, og jeg synes det er forkert, at vi skal være prøveklud for et stort samfundsmæssigt problem, siger hun.

Katja Tordrup forventer, at Krak vil appellere til Landsretten, hvis kortfirmaet taber sagen i Køge.

Krak: Kompliceret sag
Administrerende direktør Ove Leth-Sørensen fra Krak beklager sagen.

- Det er en meget kompliceret sag. Og jeg vil kigge på den allerede på mandag formiddag. Hvis det viser sig, at vi ikke har ret, så frafalder vi naturligvis sagen, udtaler han.

Han mener, at alle kan tage fejl, og det måske er sket allerede i den første opringning til TiD i foråret 2006.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.