Krak slæber transvestitforening i retten

Krak har sagsøgt Transvestitforeningen i Danmark, da den har linket dybt til kraks hjemmeside. Foreningen mener, at Krak har sammenblandet privat firma og ikke-kommerciel organisation. Kortfirmaeet er klar til at lade sagen falde, hvis dette er tilfældet.

Kortfirmaet Krak kan se frem til sin anden retssag på få dage i sagen om firmaer og foreninger, der linker til adresser via Kraks hjemmeside.

Denne gang er det Transvestitforeningen i Danmark, der står for skud. Og formand Katja Tordrup er mildest talt uforstående overfor sagsanlægget.

- Krak har fra starten troet, at der var tale om en lighed mellem min tidligere virksomhed, Tranny Scandinavia, og Transvestitforeningen i Danmark (TiD). Foreningen er dog hverken momsregistreret eller sælger noget som helst på hobbyniveau, forklarer formand for TiD, Katja Tordrup.

6.000 kroner for tre links
Hendes kvaler med Krak begyndte, da hun i foråret 2006 blev ringet op af en repræsentant fra kortfirmaet.

Han spurgte Katja Tordrup om sammenhængen mellem Tranny Scandinavia og TiD, hvorpå Katja Tordrup svarede, at der ingen sammenhæng var.

Men ikke desto mindre fik TiD først et trusselbrev og derefter en regning på 6.000 kroner for i tre tilfælde at have linket dybt til foreningens adresse via Kraks hjemmeside.

- Kraks advokater forsøgte at ændre inkassoen til Tranny Scandinavia, men det blev selvfølgelig tilbagevist. I firmaet har jeg aldrig linket til krak. Det er kun foregået via TiD, hvor det ifølge Kraks egen copyright-politik er i orden, forklarer hun.

Stævning er noget vrøvl
Katja Tordrup har dog nægtet at betale for de tre links, og er derfor blevet stævnet til at møde i retten i Køge i denne måned.

- Udover de ombytningen på firma- og foreningsnavn, så var stævningen fuld af faktuelle fejl. Der stod blandt andet, at foreningen havde kort monteret på hjemmesiden samt foreningen blev brugt til at drive forretning med. Begge dele er noget vrøvl, udtaler hun.

Kan blive en principiel afgørelse
Kraks stævning mod auktionshuset Gaugain for brug af dybe links blev i tirsdags flyttet til Sø- og Handelsretten.

Og nu frygter Katja Tordrup, at et eventuelt negativt udfald af TiDs brug af Kraks hjemmeside kommer til at danne præcedens for fremtidige sager.

- Vi kan godt betale for advokatsalær og sagsomkostninger, hvis vi skulle tabe sagen. Men det er virkelig den lille mod den store, og jeg synes det er forkert, at vi skal være prøveklud for et stort samfundsmæssigt problem, siger hun.

Katja Tordrup forventer, at Krak vil appellere til Landsretten, hvis kortfirmaet taber sagen i Køge.

Krak: Kompliceret sag
Administrerende direktør Ove Leth-Sørensen fra Krak beklager sagen.

- Det er en meget kompliceret sag. Og jeg vil kigge på den allerede på mandag formiddag. Hvis det viser sig, at vi ikke har ret, så frafalder vi naturligvis sagen, udtaler han.

Han mener, at alle kan tage fejl, og det måske er sket allerede i den første opringning til TiD i foråret 2006.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.