Chanti.dk vil forgylde nettet

Webchamp 2007: Mulighed for at se en ring i en 360 graders præsentation kombineret med lave priser og fokus på gode billeder er opskriften på succes for netguldsmeden Chanti.dk.

Chanti.dk er nettets svar på en guldsmed. Hjemmesiden sælger smykker og ure til priser, der ligger op til 70 procent under de vejledende butikspriser.

Hemmeligheden er at købe direkte fra producenterne og sælge direkte til kunden ved udelukkende at bruge internettet som salgssted.

En teknik, som flere andre webbutikker også benytter for at kunne tilbyde lave priser.

Ni produkter ad gangen

Chanti.dk og Per Søndergård, manden bag netguldsmeden, er nomineret i kategorien "Produktpræsentation".

Hjemmesiden viser ni produkter ad gangen, som kunden kan klikke på for yderligere information.

Ønsker kunden at se eksempelvis en ring mere detaljeret, kan han eller hun vælge at se ringen fra alle vinkler i en 360 graders præsentation.

I det hele taget har hjemmesiden stor fokus på billederne. Grunden til dette er, at smykkerne oftest sælges ud fra selve billedet og ikke så meget ud fra selve produktbeskrivelsen.

Webdesigneren

Per Søndergård er eneejer og direktør i Chanti. Han har været involveret i al udvikling og designet, siden hjemmesiden startede i 1999. Det endelige design er dog udviklet af en ekstern virksomhed.

Han henter oftest inspiration fra amerikanske hjemmesider, da han mener, de er langt fremme i forhold til Danmark.

Et godt designet shoppingsite er ifølge direktøren, hvis man kan forene brandingen af mærket med en let og overskuelig produktpræsentation.

Kunden skal hurtigt finde det søgte og føle sig tryg gennem hele købsprocessen.

Fire hurtige spørgsmål

Per Søndergård, hvad er den bedste feature ved Chanti.dk?

- Det er helt klart den overskuelige kategorisering, præsentationen af produktet fra flere vinkler og 360 graders visningen på ringene, hvor man med musen kan dreje ringen, som man ønsker.

- Hvilken feature ville du gerne ’stjæle’ fra et andet site?

- Jeg tror ikke, det findes, men vi arbejder på at lave et designcenter, så kunderne selv kan designe deres smykker. Vi producerer så smykket for kunden.

- Hvad er din favoritside på nettet?

- Teknisk er Dell.com suverænt overlegen med selskabets Just In Time teknologi, hvor produktion og ordrer matches. Rent brandingmæssigt er Louisvutton.com suveræn, da selskabet forstår at integrere produktpræsentationen og selve brandet i en og samme løsning.

- Hvad kan blive bedre ved Chanti.dk?

Vi er i gang med nogle tunge strategiske udviklingsprojekter, som jeg desværre ikke kan afsløre, da de vil vende op og ned på smykkebranchen i Europa og sætte enhver konkurrent flere år bagud.

Computerworld præsenterer i perioden op til Webchamp 2007 alle de nominerede websites i kategorierne Forståelighed, E-handel, Produkpræsentation, Dialog, Navigation og Særprisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere